Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Problem po wymianie akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

mi się wydaje że problem wywala wtedy gdy AQ odpina sie tylko na moment - napięcie nie spada a po założeniu klemy za moment idzie power w przewody i NEC idzie się wysrać w tym momencie

moze ktoś sprawdzi czy po dłuższej przerwie będzie ok ? :naughty::decayed:

Opublikowano

mi się wydaje że problem wywala wtedy gdy AQ odpina sie tylko na moment - napięcie nie spada a po założeniu klemy za moment idzie power w przewody i NEC idzie się wysrać w tym momencie

Niekoniecznie. Ja odpinalem aku do montazu tempomatu(jeszcze przed Twoja akcja z wymiana, bo potem chyba bym się nie odważył). Po akcji podpinałem aku spowrotem i po dotknięciu klemy zawył alarm. Uderzenie w czaszkę było tak silne, ze klema kilka razy zaiskrzyła na biegunie aku, ale nic się nie spaliło :decayed: Miałem farta :mysli:

Opublikowano

Pisałem o bardzo podobnym problemie :http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=144664.msg1733906#msg1733906

Mógł byś rzucić namiary na magika co ogarnął Ci problem?

Opublikowano

letallec- a masz u siebie alarm can-owski? aydaho miał i ja też, stąd może się brać błąd na kompie.

Opublikowano

letallec- a masz u siebie alarm can-owski? aydaho miał i ja też, stąd może się brać błąd na kompie.

Mam. Ale bledow 0.

Opublikowano

Mam. Ale bledow 0.

U mnie mimo martwicy podobnej do Aydaho licznik na teście dawał oznaki życia.

We wtorek auto idzie na warsztat, zobaczymy gdzie się wkradł błąd.

pzr[br]Dopisany: 13 Sierpień 2010, 11:43_________________________________________________No to lipa. Licznik do zmiany!

Szukam: 8E0920930J bądź alternatywnego z kolorowym fis-em.

pzr

Opublikowano

padl Ci licznik ? Jak ty ten aku zmieniales?

Opublikowano

miałem japońskiego diesla... tam elektronika była wiele mocniejsza... ale pod względem mechanicznym słaba, w niemcu niestety elektronika mechanicznie na wyższym poziomie lecz delikatniejsza w sensie technicznym, może nawet dużo delikatniejsza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak ty ten aku zmieniales?

Nie zmieniałem, chciałem go wypiąć, syrenka zaczęła wyć. Wpiąłem go znów i już liczniki były kaput. Dodam z e aku jest oryginał bo ma te cienkie czarne wężyki podłączone.

Czkam na zegary, dalej napiszę co i jak.

pzr[br]Dopisany: 23 Sierpień 2010, 12:05_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=152920.0

Opublikowano
  • Autor

cienkie czarne wężyki podłączone.

odpowietrzenie - podpina się je do każdego AQ :wink4:

Opublikowano

W bratanicy a4 2,5tdi 02' przy bardzo podobnych obiawach pomogła wymiana softu zegarów.

Temat ogarnoł czławiek z http://www.diagcar.pl/index.html , koszt 250 zeta :gwizdanie:

Opublikowano

W mojej b5 naprawa 350zł, odebrałem auto po 4 h. Podobno padł procesor w liczniku.

Opublikowano

Podobno padł procesor w liczniku.

To samo u mnie, wymiana jednak była tańsza jak naprawa.

pzr

Opublikowano

Ja już odpinałem takie zegary z 100 razy i jeszcze mi żadne nie padły i w aucie i na zasilaniu na stole. Ogólnie jak pada rb4 to z winy odłączania aku przy kluczyku włożonym do stacyjki. Trzeba pamiętać że zaraz po wyjęciu kluczyka jeszcze licznik żyje usypia się wszystko dopiero po paru minutach

Opublikowano

Ogólnie jak pada rb4

A zdarzyło się z RB8? Mój magik mówił że są o wiele mniej awaryjne pod każdym względem.