Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Żuławskie w Elblągu - spot 20 wrzesień godz. 19 CH Ogrody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Adam robi logi w tygodniu bo ma więcej czasu :naughty:

zapytam sie, moze sie zgodzi :) mam taka nadzieje :rolleyes:
  • Odpowiedzi 12,3 tys.
  • Wyświetleń 427,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

poszło pw :naughty:

[br]Dopisany: 20 Luty 2009, 14:52_________________________________________________Fajnie się błyszczy twoja furmanka Grzesiu :naughty:

no niestety... Hydropress zbawieniem jeśli chodzi o finanse ale po 3 - 4 razach to już autko wyraźnie nie domyte... i trzeba na ręczną jechać... jak miałem srebrne autko to nawet tego nie widziałem - teraz to widać już po pierwszym myciu...

jeżeli chcesz raz na jakiś czas chcesz porządnie umyć furmankę to daj cynka coś się załatwi :naughty: :naughty:

Opublikowano

a ty jakie hidy chcesz montowac patryk?

Opublikowano

poszło pw :naughty:

[br]Dopisany: 20 Luty 2009, 14:52_________________________________________________Fajnie się błyszczy twoja furmanka Grzesiu :naughty:

no niestety... Hydropress zbawieniem jeśli chodzi o finanse ale po 3 - 4 razach to już autko wyraźnie nie domyte... i trzeba na ręczną jechać... jak miałem srebrne autko to nawet tego nie widziałem - teraz to widać już po pierwszym myciu...

jeżeli chcesz raz na jakiś czas chcesz porządnie umyć furmankę to daj cynka coś się załatwi :naughty: :naughty:

a co myjnie masz? :>

Patryk - tak na szybko... jak wygląda sprawa z odpowietrzeniem po wstawieniu termostatu bo jutro mi sąsiad będzie wstawiał i się zastanawialiśmy

Opublikowano

ten weekend mam zawalony, m.in. roczek małej

Patryk HIDy montuj tylko wówczas kiedy bez problemu można będzie je zdemontować ... a to tak z uwagi że przy odsprzedaży auta może ktoś "krzywo" patrzeć na taką zmianę

Grzesiu odpowietrzasz tak: zsuwasz lewy wąż na podszybiu (będize oznaczony że ma otworek) na tyle by odsłonić wycięty w nim otworek. zalewasz płnu ile się da, zasuwasz wąż i rozgrzewasz do 90 st. (nie mniej niż otwarcie termostatu czyli 87st.C) gasisz silnik i zsuwasz wąż ponownie powinno wypchnąć trochę powietrza a następnie po chwili poleci płyn pod niedużym ciśnieniem. Czynność możńa z raz powtróżyć.

Druga opcja kiedy sie robi we dwóch to odsłonięcie tego otworka w momencie pracy silnika, rozgrzewania i tu ok 40 paru stopni trzeba uważać bo przez ten otworek chluśnie płynem pod ciśnieniem, niedużym ale małą fonntane myślę że zrobi (można zabezpieczyć by struga nie poszła w górę ale poszła w podszybie)i tu druga osoba czyha na ten moment i szybko zasuwa wąż, po pełnym rozgrzaniu podobnie zgasić silnik i zsunąć wąż lekko by odsłonił otworek. UWAŻAJ płyn bywa gorący! niemal wrzątek.

i polecam poczytać: http://www.a4-klub.pl/smf/ahh1zafnavgajmanbatj_wymiana_termostatu_fotostory-t4521.0.html

Opublikowano

Nie mam myjni ale jeszcze został układ na cleaner i jeszcze pogadam z szefem czy nie da się zniżek wykręcić :kox:.

Adam hidy jakieś założę bo mnie drażnią światła i jeszcze muszę rozebrać lampę bo mam soczewki jakieś mleczne pewnie brudne ,a nie wiem jak się za nie zabrać :wallbash: . Było coś na forum ze trza je do piekarnika wsadzić ale mam cykora bo one są przecież plastikowe żeby mi się nie roztopiły :kwasny:

Opublikowano

Dzieki Adaś...

Patryku - chyba wszyscy mamy plastikowe... chodzi o odpuszczenie kleju i rozebranie

Opublikowano

Dzieki Adaś...

Patryku - chyba wszyscy mamy plastikowe... chodzi o odpuszczenie kleju i rozebranie

Mam trochę cykora :naughty: nawet nie wiem jaka temp. ma być

Opublikowano

Dzieki Adaś...

to ja Ci odpowiem tak jak Ty wszystkim :szukaj: :szukaj: :szukaj:

:polew: :polew: :polew:

a tak na marginesie... termostatu nie zmieniłem bo nie zauważyłem że nie dali uszczelek (można to chyba dokupić mam nadzieję)

Filtr powietrza z allegro (kupiłem zestaw 4 filtrów MANN do AVF/AWX) okazał się nieprawidłowy więc musiałem dokupić inny (został Mi C26168 jakby ktoś chciał) - całe szczęście że kumpel to zauważył bo byłaby szczelina ok. 4-5mm...

Filtr paliwa zawalony totalnie - jakby olej tam wlali - byłem w szoku (1,5 roku, przebieg 45.000)

a o filtrze oleju też się ciekawej rzeczy dowiedziałem... posłuchałem elaboratu na temat konieczności wymiany 2 uszczelek na tym trzpieniu plastikowym na który się go zakłada - bo można się silnika pozbyć.

no i MOTUL wiadomo...

Opublikowano

Ale ze4 nie było uszczelek w zestawie to dziwne :mysli: ja jak kupowałem to był komp. może na ruskim rynku kupowałeś części :kox:

Opublikowano

Dzieki Adaś...

ja tam jestem zadowolony bardzo ze światełek, mają świetną geometrię, kiedyś jakieś nowsze auto podjechało na ksenonach i porównywałem granicę światła i cienia to w tamtym było to nawet bardzo rozmyte, no cóż ale jakość światła i tak daleka do ksenonu.

a tak na marginesie... termostatu nie zmieniłem bo nie zauważyłem że nie dali uszczelek (można to chyba dokupić mam nadzieję)

Filtr powietrza z allegro (kupiłem zestaw 4 filtrów MANN do AVF/AWX) okazał się nieprawidłowy więc musiałem dokupić inny (został Mi C26168 jakby ktoś chciał) - całe szczęście że kumpel to zauważył bo byłaby szczelina ok. 4-5mm...

Filtr paliwa zawalony totalnie - jakby olej tam wlali - byłem w szoku (1,5 roku, przebieg 45.000)

a o filtrze oleju też się ciekawej rzeczy dowiedziałem... posłuchałem elaboratu na temat konieczności wymiany 2 uszczelek na tym trzpieniu plastikowym na który się go zakłada - bo można się silnika pozbyć.

no i MOTUL wiadomo...

oj przy termostacie niedali uszczelki ??? :kwasny: ... chociaż przy ori termostacie chyba nie ma w komplecie.

Filtr powietrza wkońcu od czego jest? Filtr bynajmniej u mnie dość ciasno wchodzi w gniazdo - raczej nie da się nie zauważyć jak coś nie pasuje. No i jak byś zapodał niewłaściwy filterek to nie wiadomo czy nie skutkowało by to poważniejszymi skutkami.

Co z tym filtrem paliwa ... coś z niego wypłynęło? Bo powiem ci że jak ja zmieniałem to jeszcze ze starego filtra zlałem sobie ropkę do butelki bo czasem się przydaje coś wyczyścić i wszystko było cycuś gnancuś. Zapodałem oryginał bo jak Ci już mówłem róznica w cenie prawie żadna.

Do filtra oleju zawsze powinna być uszczelka dolna (mala) i górna (duża), niektórzy często dają również uszczelkę miedzianą do korka spustowego.

Opublikowano

no termostat oryginalny... więc po uszczelki do ASO

a filtr paliwa - chodzi mi o to że był zawalony na maksa... cały czarny jak smoła i patrząc przez dziurkę gdzie nie gdzie przytkany...

Dziś chyba widziałem Alvaro... chyba... raczej nie oszczędza samochodu :polew:

Opublikowano

Jak tam główki po ostatkach :naughty: :naughty:? [br]Dopisany: 22 Luty 2009, 09:51_________________________________________________

Zapraszam Wszystkich do udziału w konkursie

:good:

startujemy chłopaki :naughty::kox:

Opublikowano

Jak tam główki po ostatkach :naughty: :naughty:? [br]Dopisany: 22 Luty 2009, 09:51_________________________________________________

Zapraszam Wszystkich do udziału w konkursie

:good:

startujemy chłopaki :naughty::kox:

ja czekam na brata z nikonem d80 i moze cos wymodze w tym miechu :D

Opublikowano

Daj cynka może się też załapie :kox:

Opublikowano

Ja to nie mam z czym starować :>

A główka nie boli................aż tak bardzo :drunk:

Opublikowano

Ja to nie mam z czym starować :>

i tak nie narzekaj bo za taką kasę nie czego...

Opublikowano

Panowie może jakieś ślizganko jutro na pwsz :ad:

Opublikowano

Panowie może jakieś ślizganko jutro na pwsz :ad:

mogę wpaść wieczorkiem popatrzyć :)

powiem Wam że dawno już tak ślisko nie było...