Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Światła Dzienne bixenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Misieqq7 w jakiej pozycji włącznika świateł miały by się świecić dzienne?

Opublikowano
1 minutę temu, the_naturat_com napisał:

@kaju mi pisał że jak się zakoduje to po zapłonie się włączy DRL a po przełączeniu na mijania będą gasły. widziałem też ogłoszenie na allegro, że montują ori bixy i też było napisane że drl się włącza po załonie. jak kupię zamontuję to zobaczymy:)

Opublikowano
2 minuty temu, the_naturat_com napisał:

w pozycji 0 przy włączonym przełączniku DRL. Ja tak miałem fabrycznie, nie było wyłącznika auto ani czujnika zmierzchu ale był bix fabryczny no i oczywiście wyłącznik DRL

Opublikowano

@kdawid no właśnie, masz włącznik DRL.

@Misieqq7 jak dla mnie nie ma szans by na pozycji "0" włącznika świateł bez przełącznika DRL i/lub czujnika zmierzchu były dzienne, ale próbuj.

Fabrycznie na egzemplarzach z przełącznikiem DRL i czujnikiem zmierzchu na "0" są pozycje.

Na "auto" dzienne lub bixenon w zależności od pory dnia i przełącznika DRL.

"Pozycje" wiadomo.

Na "mijania" są bixenony.

Opublikowano
1 minutę temu, the_naturat_com napisał:

@Misieqq7 jak dla mnie nie ma szans by na pozycji "0" włącznika świateł bez przełącznika DRL i/lub czujnika zmierzchu były dzienne, ale próbuj.

Fabrycznie na egzemplarzach z przełącznikiem DRL i czujnikiem zmierzchu na "0" są pozycje.

Na "auto" dzienne lub bixenon w zależności od pory dnia i przełącznika DRL.

"Pozycje" wiadomo.

Na "mijania" są bixenony.

Może tak jest z czujnikiem zmierzchu i wyłącznikiem auto, ja napisałem że nie miałem wyłącznika auto ani czujnika zmierzchu i tak to właśnie działało, na 0 przy włączonym przełączniku DRL były dzienne.

Opublikowano

@kdawid masz włącznik DRL, a on nie.

Nie ma ani czujnika zmierzchu, ani przełącznika DRL, ani włącznika auto.

Nie ma nic.

Będą działać dzienne?

Najlepiej sprawdź u siebie. Odepnij przełącznik DRL i zobacz czy dzienne nadal działają.

Opublikowano
3 minuty temu, the_naturat_com napisał:

@kdawid masz włącznik DRL, a on nie.

Nie ma ani czujnika zmierzchu, ani przełącznika DRL, ani włącznika auto.

Nie ma nic.

Będą działać dzienne?

Najlepiej sprawdź u siebie. Odepnij przełącznik DRL i zobacz czy dzienne nadal działają.

Kaju pisał wyżej, że przycisk drl służy do dezaktywacji  drl i niby bez niego będzie działać bez możliwości wyłączenia. 

założę, zakoduje i zobaczymy :)

Opublikowano

@Misieqq7 dlatego napisałem, żeby @kdawid sprawdził u siebie. Jak u niego będą dzienne jak odłączy przełącznik DRL to i u Ciebie działać będzie. Jak nie to szkoda tylko Twojego czasu i wysiłku.

Opublikowano
10 godzin temu, the_naturat_com napisał:

Co będzie zatem definiowało czy mają się świecić dzienne czy bixenony jak nie będzie przełącznika DRL i czujnika zmierzchu?

Kodowanie mce. Robię te przeróbki od 5nlat w autach praktycznie codzienne, do drl wystarczą lampy bix i kodowanie. Włącznik świateł główny bez auto jest jak masz bixbbez czujnika zmierzchu/deszczu. Sam tak kupiłem, tak jest Ori. Włącznik świateł auto występuje tylko przy czujniku deszczu/zmierzchu niezależne od świateł. Włącznik drl jest tylko i wyłącznie do podania masy na mce w celu DEAKTYWACJI świateł drl. Dasz go na 1, odcinasz masę do modułu, a ten podaje zasilanie na drl i świecą. Co za tym idzie? Nie musisz mieć przełącznika DRL żeby się one fizycznie świeciły. Instalacja, lampy, kodowanie - dziękuję dobranoc.

Opublikowano

0 !!!

Opublikowano

Dla Ciebie nie ma szans, ja mam pewjość :D Nie musi próbować, ja to po prostu wiem, że tak będzie. Dwa poprzednie posty rozwieją wszelkie wątpliwości :)

Opublikowano
Godzinę temu, kaju napisał:

Nie musisz mieć przełącznika DRL żeby się one fizycznie świeciły. Instalacja, lampy, kodowanie - dziękuję dobranoc.

Mieszkasz w innej strefie czasowej? Jest sobotni poranek, a u Ciebie wieczór?

Napisałem swoje zdanie, nie musisz być gburowaty jeżeli nie mam racji.

Opublikowano
Godzinę temu, the_naturat_com napisał:

Mieszkasz w innej strefie czasowej? Jest sobotni poranek, a u Ciebie wieczór?

Napisałem swoje zdanie, nie musisz być gburowaty jeżeli nie mam racji.

Tak, w Tokio jest już wieczór. Nie jestem gburowaty, to Ty nie masz dystansu do tego, jak to napisałem, a napisałem to totalnie na luzie. Jeśli chcesz o tym podyskutować, to daj na PW, a nie śmiećmy postami działu technicznego :wink: i mam nadzieję, że moje wypowiedzi zaspokoiły Twoją niewiedzę i ja pewno Ci się przydadzą - służę pomocą :hi:

Opublikowano

Ja mam bixy z przełącznikiem DRL, czujnikiem zmierzchu i włącznikiem świateł.

Do tej pory spotkałem tylko wersje wszystko, albo nic.

Opublikowano
1 godzinę temu, the_naturat_com napisał:

Były właśnie różne opcje. Nawet czujnik deszczu/zmierzchu a zwykle lampy... Ja też miałem opcji bix z drl bez czujnika. Nadal tak jeżdżę, lusterko kompletne z czujnikiem leży z 2 lata i czeka na montaż, ale ciągle brak czasu na swoje auto... :rolleyes:

Opublikowano

@kaju mi do szczęścia brakuje tylko fotochromu w bocznych lusterkach. Wkłady już mam. Teraz tylko instalacja..

Opublikowano
4 godziny temu, the_naturat_com napisał:

@kaju mi do szczęścia brakuje tylko fotochromu w bocznych lusterkach. Wkłady już mam. Teraz tylko instalacja..

Też na dwa sposoby to mozna... Albo jak Ori, czyli przez moduły drzwi (muszą być odpowiednie - pod składane lusterka, ciekawostka - każde lusterko składane było przygotowane pod fotochrom), lub omijając moduły drzwi, ale przebijając się instalacją przez lusterko... Jakbyś potrzebował instalacje, to daj na PW...

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.11.2019 o 22:09, the_naturat_com napisał:

Bzdura. W B7 z bixenon światła dzienne to światła dzienne. Są w miejscu długich w światłach z halogenem. Świecą z pełną mocą żarówek P21. Światła długie są razem z mijania w bixenon.

Twój samochód fabrycznie był z halogenem.

Ktoś dołożył bixenon i włącznik auto myśląc, że to wystarczy.

Bez czujnika zmierzchu i/lub przełącznika DRL nie uruchomisz normalnie świateł dziennych.

Modele z bixenon zawsze wychodziły z czujnikiem zmierzchu i włącznikiem DRL.

PS. Założyli Ci chociaż spryskiwacze do bixenon?

Dokładnie mam Ori bixy. Sprawdzone po vinie nie wchodzi żaden SWAP w grę.

Bixy są spryski są działają bixy się poziomuja wszystko Ori jest.

Włącznik jest 0 pozycję mijania.

Na zero przekręcam kluczyk zapalały się żarówki P21 teraz nie zero reakcji. Błędu żadnego nie mam.

Na pokładzie fabrycznie nie było ani czujnika światła zmierzchu i deszczu.

Edytowane przez czorny27

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 2.11.2019 o 12:44, the_naturat_com napisał:

Lampy na pokładzie.  Jest tak jak Kaju pisał że drl działa po zapłonie a wyłączą się przy światach mijania. 

Teraz będę montować prsycisk drl źeby móc zgasić dał np jak pod kompa podłaczam auto :)

Opublikowano

@Misieqq7 już sprawdzałem. Brat cioteczny kupił z bixami i przełącznikiem DRL bez włącznika auto i czujnika zmierzchu.