Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wariujący centralny zamek przy zapłonie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, to mój pierwszy post więc witam wszystkich.

Posiadam A4 B6 2004 rok kombi 2.0 alt, multitronic (wiem, wspaniałe połączenie :D). Mam pewien problem od tygodnia.

Mianowicie przy włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręcenia go, zamek centralny robi coś, jakby próbował się otworzyć (auto przecież już otwarte), dzieje się tak za każdym razem gdy włożę kluczyk i go przekręcę na zapłon.
Zaczęło się to dziać od momentu gdy raz stałem w korku i ktoś mi otworzył drzwi i prawie ukradł torbę z laptopem z tyłu. Od tamtej pory stwierdziłem że jeżdżąc po mieście, zamykam drzwi od środka stworzonym w tym celu przyciskiem przy klamce.
Od tamtej pory za każdym razem dzieją się takie "cyrki"

Zamek centralny czy z pilota, kluczyka czy ze środka działa prawidłowo. Zamyka i otwiera wszystkie drzwi. Ale to co się dzieje nie powinno mieć miejsca..

Po przeskanowaniu OBDELEVEN mam błąd w centralnym module komfortu, który mówi że "nie można otworzyć zamka w drzwiach kierowcy", co jest dziwne bo się otwierają i zamykają.

Proszę o pomoc, może ktoś z Was będzie wiedział gdzie podjąć trop. Na co dzień jestem elektronikiem więc jak trzeba coś lutować itp. to na luzie.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

Opublikowano

Na początek zerknij w gumową przelotke między drzwiami i slupkiem lubią się łamać przewody w tamtym miejscu. 

Opublikowano
22 godziny temu, luki19862121 napisał:

Na początek zerknij w gumową przelotke między drzwiami i slupkiem lubią się łamać przewody w tamtym miejscu. 

Sprawdzałem, przewody ładne elastyczne, izolacja nigdzie nie uszkodzona. Zaglądałem pod wykładzinę do modułu komfortu i jest sucho moduł jest czysty.
Mam ochotę jeszcze zdjąć boczek z drzwi i przeczyścić siłownik i czujnik drzwi, ale pogoda trochę nie pozwala...

Opublikowano

Zrób test modułu komfortu vcds'em,obserwuj czy coś się będzie działo nietypowego. Jeżeli test przejdzie pomyślnie to sprawdź sam przycisk blokowania drzwi.

Opublikowano
3 godziny temu, pila24 napisał:

Zrób test modułu komfortu vcds'em,obserwuj czy coś się będzie działo nietypowego. Jeżeli test przejdzie pomyślnie to sprawdź sam przycisk blokowania drzwi.

vcds lite'm to zrobię? Jak tak, to gdzie to "kliknąć" ? 

Opublikowano
9 godzin temu, xarus195 napisał:

vcds lite'm to zrobię? Jak tak, to gdzie to "kliknąć" ? 

Lite wystarczy,moduł 46 central conv,output tests. Klikasz next i obserwujesz