mirek309 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 witam posiadam pełną wersję fisa czy kazda wersja ma sygnał dzwiękowy??? Jeśli tak to jak to włączyc bo u mnie są tylko ikonki a nie ma sygnału dzwiękowego z góry dzięki za odpowiedzi
tomasz-gorz Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 brzeczek odpowiada za sygnał jak otworzysz drzwi, a masz właczone swiatła, a do informowania np o rezerwie jest inny (jak w komputerze jak wcisniesz za duzo klawiszy)
ArtJG Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 a gdzie one dokładnie sie znajdują??? Jest w liczniku. Wyjmij licznik, zdejmij obudowy (przód + tył) i od tyłu będzie brzęczyk okrągły.
Fr0styyy. Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 i co zrobić z tym brzęczykiem? Wymień na nowy. U mnie też nie działał i wymieniłem na nowy ;]
bediks Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 Tomasz jest jeden do obydwu rzeczy . No chyba ze pokażesz mi gdzie jest drugi. U mnie nie działał ani dźwięk kontrolek ani ostrzeżenie zapalonych świateł i po wymianie z tylu licznika wszystko działa. To ze jest inna modulacja dźwięku to nie znaczy ze są różne jego źródła . Buzer to nic innego jak mały głośniczek , to licznik podaje odpowiedni sygnał. Autorze zrób test zegarów vagiem , to się okarze czy usterka leży po stronie mechanicznej czy innej.
Lukasz_N Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 Zgadza sie, ze buzzer w liczniku jest jeden. Jak kolega ma starszy licznik to testu zegarow nie zrobi. Jesli chcesz prosto sprawdzic czy buzzer jest ok, to wystarczy otworzyc drzwi i sprawdzic, czy piszczy przy wlaczonych swiatlach i wylaczonym zaplonie.
Recommended Posts