Jump to content
IGNORED

[B5 ADR] Dźwięki FIS'a

Recommended Posts

Posted

witam

posiadam pełną wersję fisa czy kazda wersja ma sygnał dzwiękowy???

Jeśli tak to jak to włączyc bo u mnie są tylko ikonki a nie ma sygnału dzwiękowego

z góry dzięki za odpowiedzi

Posted

mozliwe ze masz walniety "brzeczyk".

Posted

brzeczek odpowiada za sygnał jak otworzysz drzwi, a masz właczone swiatła, a do informowania np o rezerwie jest inny (jak w komputerze jak wcisniesz za duzo klawiszy)

Posted

a gdzie one dokładnie sie znajdują???

Jest w liczniku. Wyjmij licznik, zdejmij obudowy (przód + tył) i od tyłu będzie brzęczyk okrągły.

Posted
i co zrobić z tym brzęczykiem?

Wymień na nowy. U mnie też nie działał i wymieniłem na nowy ;]

Posted

Tomasz jest jeden do obydwu rzeczy . No chyba ze pokażesz mi gdzie jest drugi. U mnie nie działał ani dźwięk kontrolek ani ostrzeżenie zapalonych świateł i po wymianie z tylu licznika wszystko działa. To ze jest inna modulacja dźwięku to nie znaczy ze są różne jego źródła . Buzer to nic innego jak mały głośniczek , to licznik podaje odpowiedni sygnał.

Autorze zrób test zegarów vagiem , to się okarze czy usterka leży po stronie mechanicznej czy innej.

Posted

Zgadza sie, ze buzzer w liczniku jest jeden. Jak kolega ma starszy licznik to testu zegarow nie zrobi. Jesli chcesz prosto sprawdzic czy buzzer jest ok, to wystarczy otworzyc drzwi i sprawdzic, czy piszczy przy wlaczonych swiatlach i wylaczonym zaplonie.