Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6[AVF] LZ9W AVANT "BLACK BACARDI" V2 by J4CHU ~ QUATTRO/220PS 470NM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Po sprzedaży swojej ex B6 AVANT kupiłem... kolejną B6 AVANT w tym samym kolorze LZ9W  :whistling:

A teraz do rzeczy:

SILNIK: 1.9 TDI AVF(220PS 470NM)~turbo hybryda avf zrobiona w profi turbo, FMIC, wtryski seryjne BA, wydech przelotowy z środkowym tłumikiem od turboworks

NAPĘD: QUATTRO 

HAMULCE: 320/288~tarcze ROTINGER GT+klocki ferodo

ZAWIESZENIE: MTS GOLD EDITION+stabilizatory S4

NAGŁOŚNIENIE: BOSE+sub Q5 w kole zapasowym+sub z mazdy 6

Z ZEWNĄTRZ: 

-szyby przyciemnione przód(40%)+tył(90%)

-zderzak przód sline ze spryskami

-kratki plaster miodu

-lampy ori xenox USA, środki pomalowane na czarno

-cupra

-listwy S4

-lotka na klapie

-zderzak tył custom, dokładka od b7+spoiler uniwersalny

-końcówki wydechu ulter 90mm

WEWNĄTRZ:

-fotele grzane sline speed b7 z boczkami, pakiet światło 

-kierownica trójramienna a4 b8

-rnse

-listwy ozdobne piano black

-czarna podsufitka

-podstopnice a4 b8

- gałka zmiany biegów a3 

To z grubsza by było na tyle :hi:

Aktualne zdjęcia samochodu: 

20201025_120720.jpg

20201025_120755.jpg

20201025_121023.jpg

20201025_120934.jpg

Edytowane przez J4CHU

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj udało mi się dorwać nowe felgi na zimę. Wpadło 18' 8,5j ET29 z A5 z oponami continental. Jak auto wróci z wymiany rozrządu zobaczymy jak siądą :slina: Jedynie przydało by się przemalować na czarno, żeby look się zgadzał :D

74359176_748093985664808_440102932294139904_n.jpg

Edytowane przez J4CHU

Opublikowano

LZ9W mmm :drool3: wg mnie jeden z lepszych kolorów z palety vw sam mam ten kolor a po polerce wygląda kozacko ode mnie powiem tyle ja bym się w gwint nie pchał chyba że jakiś markowy cy coś ja sam do siebie zakładałem i gdybym miał teraz wybierać to wybrał bym coś od eibacha obniżającego w sensie sprężyny. moja opinia na temat czarnych wstawek to do tego koloru nie pasują w sensie czarne znaczki OOOO i czarne kerunkowskazy ale to jest tylko moja opinia i każdy ma swój własny pomysł na swój projekt niech służy

Opublikowano

Sam również mam LZ9W :) Piękny kolor, szczególnie po polerce.

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, marky2552 napisał:

LZ9W mmm :drool3: wg mnie jeden z lepszych kolorów z palety vw sam mam ten kolor a po polerce wygląda kozacko ode mnie powiem tyle ja bym się w gwint nie pchał chyba że jakiś markowy cy coś ja sam do siebie zakładałem i gdybym miał teraz wybierać to wybrał bym coś od eibacha obniżającego w sensie sprężyny. moja opinia na temat czarnych wstawek to do tego koloru nie pasują w sensie czarne znaczki OOOO i czarne kerunkowskazy ale to jest tylko moja opinia i każdy ma swój własny pomysł na swój projekt niech służy

To prawda, kolor jest genialny. Właśnie dalej waham się nad gwintem, a jakimś kitem typu amory B6/B8+sprężyny eibacha i czasami mam mętlik w głowie, bo chciałbym żeby się przyjemnie auto prowadziło w zakrętach. Co do czarnych dodatków to być może, ale mi za to się podobają, także jak napisałeś każdy ma swój gust i pomysł na samochód :D

Opublikowano
  • Autor
41 minut temu, trepek napisał:

Sam również mam LZ9W :) Piękny kolor, szczególnie po polerce.

Po zimie planuję zrobić polerkę+położyć ceramikę. Mam nadzieję, że efekt będzie konkretny. Ale to się okażę, bo będę sam chciał to zrobić i o ile położenie ceramiki nie jest problemem, to korekta będzie prawdopodobnie moim pierwszym podejściem. No ale człowiek uczy się całe życie :dontknow:

Opublikowano

Masz już jakąś polerkę?

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, trepek napisał:

Masz już jakąś polerkę?

Tak, kupiłem Masnera od K2, jest stosunkowo tania, a ma całkiem dobre opinie. Jedyną wadą jest chyba waga, bo jest dość ciężka. 

Opublikowano

Polerki są zwykle cięższe od np. szlifierek :)

Tak się pytałem, czy masz coś bo wiele osób poleca początkującym DA.

Opublikowano

Witaj.

Plany co do auta zacne ;)
Jeśli chodzi o felgi to aktualnie posiadam taki zestawik u siebie,tylko,ze na lato :)
Byłem sceptycznie nastawiony co do nich,ale po założeniu wygląda to ciekawie,na pewno coś innego :D

20191009_170516.jpg

Opublikowano

Wyglądają spoko tw felgi a ci do polerki to maszyna DA jest bezpieczniejsza sam mam adbl roller  i daje rade ?

Opublikowano

wygląda spoko, masz jakiś nr tej rolki/parametry ew chociaż z jakiego modelu jest?

Edytowane przez M@rcin

Opublikowano
13 godzin temu, M@rcin napisał:

wygląda spoko, masz jakiś nr tej rolki/parametry ew chociaż z jakiego modelu jest?

Rolka z A5

8,5j et 29.

Siada idealnie, nie wystaje poza obrys autka;)

Opublikowano
4 godziny temu, Funkybela napisał:

Rolka z A5

8,5j et 29.

Siada idealnie, nie wystaje poza obrys autka;)

a rozmiar kapcia jaki tam siedzi ?

Opublikowano

225/35 :)

Opublikowano
W dniu 6.11.2019 o 14:40, J4CHU napisał:

Tak, kupiłem Masnera od K2, jest stosunkowo tania, a ma całkiem dobre opinie

Też kupiłem to samo. Po niedzieli przyjdzie ? zobaczymy ile to warte ;)

Przód już fajnie wygląda, mamy podobny gust, bo też chromy poszły out. 

Dasz lotke na klapę i listwy i już będzie spoko wyglądał ?

Powodzenia w dalszym modzeniu i szerokości ! 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 7.11.2019 o 09:45, Funkybela napisał:

Witaj.

Plany co do auta zacne ;)
Jeśli chodzi o felgi to aktualnie posiadam taki zestawik u siebie,tylko,ze na lato :)
Byłem sceptycznie nastawiony co do nich,ale po założeniu wygląda to ciekawie,na pewno coś innego :D

Właśnie odnoszę wrażenie, że wzór tych felg można kochać, albo nienawidzić, a ja jestem z tych pierwszych. U mnie też miały być docelowo na lato, ale dorwałem z oponami w świetnym stanie i wtedy padła decyzja, że na lato wpadną 19 :banan: Jedynie co mi przeszkadza to to, że mam kapeć 245/40 i według mnie trochę za szeroko, tym bardziej przy seryjnych 130km. Ale na razie musi zostać :dontknow:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 9.11.2019 o 00:02, kamil-vag napisał:

Też kupiłem to samo. Po niedzieli przyjdzie ? zobaczymy ile to warte ;)

Przód już fajnie wygląda, mamy podobny gust, bo też chromy poszły out. 

Dasz lotke na klapę i listwy i już będzie spoko wyglądał ?

Powodzenia w dalszym modzeniu i szerokości ! 

Też stwierdziłem, że za takie pieniądze można się pokusić :D

Jeśli chodzi o lotkę i listwy, to wtedy już faktycznie powinno to jakoś wyglądać, tylko jeszcze muszę pozbyć się kozy, bo będzie psuła całokształt :facepalm: 

Dzięki wielkie :hi:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 7.11.2019 o 16:53, marky2552 napisał:

Wyglądają spoko tw felgi a ci do polerki to maszyna DA jest bezpieczniejsza sam mam adbl roller  i daje rade ?

Być może, mogłem faktycznie wziąć pod uwagę DA, ale teraz jest już za późno. Najwyżej będę bardziej uważał i jakoś pójdzie :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Przyszły święta i audina dostała w prezencie czarną podsufitkę. Teraz jest na prawdę czarno, czyli tak, jak chciałem. :banan: Po wymianie stwierdziłem, że muszę kompleksowo posprzątać wnętrze, żeby to wszystko się jakoś prezentowało. Na wyczyszczone plastiki za pomocą apc z shiny poszedł poorboy, fotele zostały wyszorowane cleanerem do skóry od rrc a dywaniki środkiem do czyszczenia gumy, również od rrc. Z efektu jestem bardzo zadowolony, teraz przyjemnie będzie się wsiadać do samochodu :D 

81179356_2852326904829641_3235938930444468224_n.jpg80697429_518561415536766_2631722463091752960_n.jpg80643412_1357725474389326_176827540197867520_n.jpg80563672_2849545198390307_6273692015263744000_n.jpg