Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chłodnica oleju do BFB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano montował ktoś chłodnice oleju w A4 B7? Zainwestowałem w vfiza i się trochę zmartwiełem temp oleju. Nie potrafię znaleźć informacji jaka podstawkę kupić tak żeby to ożenić do mojego 1,8/2t BFB razem z ori wymiennikiem ciepła? Nie chce się go pozbywać bo wydaje mi się ze dzięki niemu olej szybciej łapie temp roboczą, już po 9-10 km ma temp powyżej 80 stopni i wcześniej można dać ognia ? po dwóch ostrych przejazdach na odcince olej łapie ponad 120 stopni a płyn okolo 110 a jadąc po autostradzie często mi się zdąża jechać szybko i szkoda zajechać silnik wtedy nie miałem vfiza. Najlepiej jakby ktoś podobał model który poleca, razem z termostatem i miejscem na czujnik temp i ciśnienia. 

I bonus pytanie jaka termopare kupić do vifza? 

*znalazłem, termo para typ K

Edytowane przez Kejsi

Opublikowano
W dniu 24.11.2019 o 21:58, Kejsi napisał:

Siemano montował ktoś chłodnice oleju w A4 B7? Zainwestowałem w vfiza i się trochę zmartwiełem temp oleju. Nie potrafię znaleźć informacji jaka podstawkę kupić tak żeby to ożenić do mojego 1,8/2t BFB razem z ori wymiennikiem ciepła? Nie chce się go pozbywać bo wydaje mi się ze dzięki niemu olej szybciej łapie temp roboczą, już po 9-10 km ma temp powyżej 80 stopni i wcześniej można dać ognia ? po dwóch ostrych przejazdach na odcince olej łapie ponad 120 stopni a płyn okolo 110 a jadąc po autostradzie często mi się zdąża jechać szybko i szkoda zajechać silnik wtedy nie miałem vfiza. Najlepiej jakby ktoś podobał model który poleca, razem z termostatem i miejscem na czujnik temp i ciśnienia. 

po 1 jaki olej stosujesz?

co do chlodnicy to koniecznie z termostatem i to nie byle gowno, cos typu mocal. Chociaz moim zdaniem problem lezy w oleju i/lub ukladzie chlodzenia. U mnie przy grubszych modach przy dynamicznej jezdzie jest to 110-115 stopni (nie mowie o upalaniu na torze)

Opublikowano
W dniu 24.11.2019 o 21:58, Kejsi napisał:

120 stopni to zadna temperatura dla oleju, jak bedzie powyżej 150 to masz powody do zmartwienia

wlej cos dobrego, zadnych śmierćsyntetycznych szajstrolli

Edytowane przez Dev

Opublikowano
  • Autor

Najważniejszej rzeczy nie napisałem, olej to elf 5w30, zanim poleje się fala chejtu przypomnę że mam tłoki i pierścienie od 2.0 t fsi Axx nie wiem ile może wynosić maks tego oleju ale założyłem że 130 stopni to temp graniczna, noga z gazu. W weekend wrzucę też termoparę i będzie kontrola egt ?

Na LM 10w60 jadła olej i więcej go paliła (ebalo olejem z tyłu) czy coś nie tak z układem chłodzenia? Nie sądzę jedyna rzecz nie modzona jak narazie. 

Po małym rekonansie wiem już ze gwint na podstawę filtru mam 3/4, na podstawę wjeżdża mocal z termostatem i chłodnica jaka dam radę upchac w miejsce ori iceka 

Opublikowano
15 godzin temu, Kejsi napisał:

Najważniejszej rzeczy nie napisałem, olej to elf 5w30, zanim poleje się fala chejtu przypomnę że mam tłoki i pierścienie od 2.0 t fsi Axx nie wiem ile może wynosić maks tego oleju ale założyłem że 130 stopni to temp graniczna, noga z gazu. W weekend wrzucę też termoparę i będzie kontrola egt ?

Na LM 10w60 jadła olej i więcej go paliła (ebalo olejem z tyłu) czy coś nie tak z układem chłodzenia? Nie sądzę jedyna rzecz nie modzona jak narazie. 

Po małym rekonansie wiem już ze gwint na podstawę filtru mam 3/4, na podstawę wjeżdża mocal z termostatem i chłodnica jaka dam radę upchac w miejsce ori iceka 

Przesiąść się na na Ravenol VST (sam jeżdżę na takim) i będzie git. Chyba, że chcesz trochę więcej położyć to RCS lub RUP ewentualnie RRS

Opublikowano

ja polecam milers 10w60 ful syntetyk do motorsportu

jeżeli chodzi o chłodnice oleju mam takom

Chlodnica-Oleju-TurboWorks-Slim-Line-13-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 165 zł - Chłodnica Oleju TurboWorks Slim Line 13-rzędowa 14 (8708976764). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo...

jeżeli chodzi o adapter to nie pamiętam jaki mam ale mam z termostatem  ale bez wyjść na czujniki

Edytowane przez hopek03

Opublikowano
  • Autor

@hopek o ile stopni obniżyła Ci  temp oleju? 

Opublikowano

nie wiem nie miałem przed montarzem wskażnika temperatury a na vagu nie sprawdzałem ale w tej hwili przy pałowaniu na autostradzie trzyma około 95 a 110

zazwyczaj 100 mam

Edytowane przez hopek03