Pudels Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 Witam . mam taki problem z turbo że po odcince przy ok 4200 obrotów nie działa . Rusza dopiero po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika . Cy to normalne ??
hager84 Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 Kolego miałem ten sam problem w bre przy 200k czeka Cię czyszczenie zmiennej geometrii turbiny
Pudels Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Opublikowano 27 Listopada 2019 Dzięki za odpowiedz .U mnie jest na liczniku 250 k teraz. Do tego jeszcze przy ruszaniu na zimnym nieraz szarpie i zgasnąć potrafi . Oprucz tego wydaję mi się że auto jedzie dobrze, ma moc i ogólnie ładnie przyspiesza.A u Ciebie były jeszcze jakieś inne objawy?
hager84 Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 Mi odcinało tylko turbine w różnych zakresach obrotów ale chyba powyżej 2400obr. Zawiozłem turbine do polecanego tu na fprum gościa z Mielca. Jeżdżę już 4 rok i auto śmiga
hager84 Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 Teraz, hager84 napisał: Mi odcinało tylko turbine w różnych zakresach obrotów ale chyba powyżej 2400obr. Zawiozłem turbine do polecanego tu na fprum gościa z Mielca. Jeżdżę już 4 rok i auto śmiga A co do czerpania na zimnym to mi też tak dziwnie szarpie już od prawie 9 lat
Pudels Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Opublikowano 27 Listopada 2019 2 minuty temu, hager84 napisał: Mi odcinało tylko turbine w różnych zakresach obrotów ale chyba powyżej 2400obr. Zawiozłem turbine do polecanego tu na fprum gościa z Mielca. Jeżdżę już 4 rok i auto śmiga Mi odcina ponad 4000 , przez przypadek zauważyłem bo normalnie tak nie jeżdżę. Przy normalnej jeździ tzn jak u mnie do 3000 nigdy mi się to nie zdarzyło. Co do szarpania to wygląda jak by silnik na poduszkach skakał , tylko gdyby tak było, to myślę że cały czas by to występowało, a u nie właśnie nie zawsze jest ten objaw.
Pudels Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Opublikowano 27 Listopada 2019 5 godzin temu, hager84 napisał: Mi odcinało tylko turbine w różnych zakresach obrotów ale chyba powyżej 2400obr. Zawiozłem turbine do polecanego tu na fprum gościa z Mielca. Jeżdżę już 4 rok i auto śmiga Kolego a u Ciebie też turbina ruszała po zgaszeniu silnika ?
hager84 Opublikowano 28 Listopada 2019 Opublikowano 28 Listopada 2019 10 godzin temu, Pudels napisał: Kolego a u Ciebie też turbina ruszała po zgaszeniu silnika ? Nie miałem tylko objawy zacinajacej się geometri. A co co ryszajacej turbiny to ja Ci nie powiem raczej nie ruszają się po zgłaszaniu silnika. Jak masz możliwość podłącze komputer i czytaj bledy
Pudels Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Opublikowano 28 Listopada 2019 2 godziny temu, hager84 napisał: Nie miałem tylko objawy zacinajacej się geometri. A co co ryszajacej turbiny to ja Ci nie powiem raczej nie ruszają się po zgłaszaniu silnika. Jak masz możliwość podłącze komputer i czytaj bledy
Rekomendowane odpowiedzi