woj-o Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Witam. Ponieważ moje lampki są dosyć brudne (soczewki) a dojście od przodu zerowe mam pytanie. Czy da się wyjąć cały element (soczewka + lustro) odkręcając te 3 wkręty czy jedyne dojście to demontaż (możliwy ?) szkła/platiku z przodu?. Trochę lustro poczyściłem i od środka szkło jakimiś patyczkami, ale do soczewki dojść nie bardzo, a chciałbym coś widzieć w nocy .
szogun0 Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Da radę, ale musisz soczewkę rozmontować, nie wyciągniej jej od tyłu w całości. Oddzielasz lustro od stelaża soczewki i pojedynczo wyjmujesz. Większy problem będzie ze złożeniem tego do kupy w lampie, bo trudniej bedzie spinki zapiąć.
kkk6969 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 U mnie to samo soczewki zamglone.M Wyjąłem całe lampy wymontowałem żarówki, silniczek regulacji wysokości. Nalałem do wanny tyle wody żeby lampa się schowała, dodałem troszkę ludwika, pokapałem całą lampę tak z 10 min trzepocząc wodą w środku. Następnie wylałem wodę wypłukałem lampę czystą wodą, następnie dodałem do wody nabłyszczacza do zmywarek, znowu wypłukałem, wylałem wodę, wypłukałem czystą wodą, wylałem wodę. Wysuszyłem lampę suszarką do włosów, pozostawiłem na noc żeby reszta wilgoci odparowała - zamontowałem i lampa jak nowa - soczewka nie zamglona. Pozdrawiam Krzysztof
wiesiek3d Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 A różnica w świetle po myciu lampy jest?
kkk6969 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Jaśniej choć oczekiwałem większej różnicy (mam też vectrę b i tam światła przy tych samych żarówkach o wiele lepsze) i zarysy wyraźniejsze
wiesiek3d Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Vectra B soczewki miała tylko z Xenonami, tak mi się wydaje lub zwykłe reflektory z żarówkami H7.
kkk6969 Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Vectra b moja bez soczewek i lepiej świeci - konstruktorzy z audii przecudowali i efekt gorszy - ale cóż takie życie raz się człekom uda raz nie
wiesiek3d Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Vectra b moja bez soczewek i lepiej świeci - konstruktorzy z audii przecudowali i efekt gorszy - ale cóż takie życie raz się człekom uda raz nie Zgadzam się z tobą reflektory z lustrem na żarówki H7 lepiej świecą niż soczewki, wiem miałem Fabię.
audi_klauss Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 Witanko, ze swej strony dorzuce: w mojej niuni B7 są typowe H7 i świecą ot tak, z kolei posiadam poczciwą VB z '96 również ze swiatłami typowymi H7 i stwierdzam, że ani troszke nie ustąpują tym z AUDI.
wiesiek3d Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Najbardziej dziwi mnie to że w starych Mazdach z soczewkami mają lepsze światła niż w młodszych Audi
Rekomendowane odpowiedzi