Bartek2563 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Witam. Od około 2 miesięcy mam problem z autem. Otóż przy hamowaniu z większej prędkości(+- 200km/h) odczuwalne jest dość mocne drganie kierownicy, jak i całego auta. Towarzyszy temu też dosyć donośny łomot. Dosyć szybko też zagrzewaja się tarcze. Jazda po mieście nie sprawia żadnych problemów, z hamowaniem też bez problemowo. Ogólnie podczas jazdy nic nie puka, nic nie drży. Dopiero gdy przychodzi wyzsza prędkość i bez różnicy czy to hamowanie delikatne czy ostre wszystko zaczyna łomotać. Auto po wymianie tarcz, klocków. Felgi wporzadku, koła wyważone, opony nowe. Prosze o pomoc w zdiagnozowaniu problemu, ponieważ jestem ogólnie zielony w tych tematach a nie chce jeździć od mechanika do mechanika i wymieniać niepotrzebnie wszystko pokolei. Pozdrawiam ☺️
Bartek2563 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2019 15 minut temu, Wihajster napisał: krzywe piasty Też mam takie podejrzenia właśnie.
R4xx Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 (edytowane) 20 minut temu, Bartek2563 napisał: Auto po wymianie tarcz, klocków. Do zrobienia pomiar bicia bocznego tarcz i piast. Jeśli hamulce robił Ci 'mechanik', powinien to sprawdzić. Edytowane 6 Grudnia 2019 przez R4xx
Rekomendowane odpowiedzi