matixxxDEE Opublikowano 17 Grudnia 2019 Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) Witam jako, że nie miałem podświetlenia kratek nawiewów przycisku ESP, podsufitki zacząłem mierzyć prąd i natężenia okazało się zwarcie w instalacji. Zwarcie znalezione naprawione podświetlenie wróciło nie do końca jarzy non stop diody. Po rozebraniu licznika ukazuje się pięknie zjarany moduł/kontroler. Czy ktoś może mi podać opis tego elementu oznaczenia? Edytowane 17 Grudnia 2019 przez matixxxDEE
Banan Opublikowano 19 Grudnia 2019 Opublikowano 19 Grudnia 2019 to zegar rb8 Color nie? postaram się jutro albo w weekend sprawdzić co tam siedzi bo mam taki zegar luzem
Banan Opublikowano 20 Grudnia 2019 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Tu masz fotke - podejrzewam ze moze byc cos jeszcze upalone w pcb sle spróbuj 1
matixxxDEE Opublikowano 20 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2019 Dokładnie tak. Dzięki wielkie zacznę od oczywistych rzeczy zobaczymy co dalej wyjdzie
Banan Opublikowano 20 Grudnia 2019 Opublikowano 20 Grudnia 2019 (edytowane) Za te parę złotych to warto zaryzykować Edytowane 22 Grudnia 2019 przez Banan
matixxxDEE Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2019 Jeśli znajdę gdzieś to bo narazie to chyba tylko chiny. I tak się zastanawiam czy ma to wypływ na IMO ale patrząc po uszkodzeniach chyba nie..
Banan Opublikowano 21 Grudnia 2019 Opublikowano 21 Grudnia 2019 (edytowane) nic wspólnego z immo a czemu tak myślisz? tu masz BTS5210G INFINEON TECHNOLOGIES - IC: power switch | high-side; 1,8A; Kanały: 2; N-Channel; SMD; SO14; BTS5210G | TME - Części elektroniczne WWW.TME.EU INFINEON TECHNOLOGIES BTS5210G | IC: power switch; high-side; 1,8A; Kanały: 2; N-Channel; SMD; SO14 - Produkt dostępny w Transfer Multisort Elektronik. Sprawdź naszą szeroką ofertę. Edytowane 21 Grudnia 2019 przez Banan
matixxxDEE Opublikowano 22 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2019 Jak przeglądałem forum i ile problemów z imo jest później, że się stresowałem samym wyjęciem licznika a tu jeszcze lutowanie Ale jak dojdzie to spróbuje dzięki za linka
Banan Opublikowano 22 Grudnia 2019 Opublikowano 22 Grudnia 2019 po wyjęciu licznik nic z immo nie ma prawa się stać - wszystko jest zapisane w stalej pamieci także nie zgubi tych ustawień no jeżeli nie masz lutownicy takiej z regulowaną temperaturą albo jeszcze lepiej hotaira to chyba bym do tego nie podchodził
matixxxDEE Opublikowano 22 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2019 stacje mam właśnie z regulacja wiec tyle dobrze muszę dokupić jakiś szerszy grot co by całą stronę na raz odkleił. no hotair by był najlepsza opcja
matixxxDEE Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2020 Wymiana układu rozwiązała problem podświetlenie po podpięciu pinu wróciło do normy 1
matixxxDEE Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Opublikowano 4 Lutego 2020 upaliło w prawdzie kawałek ścieżki z polem ale trochę cierpliwości i jest ok
Rekomendowane odpowiedzi