Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Różnice między wersją map 2008 i 2009 do RNS-E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma o czym mówić 2009 bije na głowę 2008.

Posiada więcej szczegółów.

Nawet jest moja wieś :polew:

Opublikowano

Mapa z 2009 jest zdecydowanie lepsza.

Posiada więcej informacji takich jak miejscowości, bankomaty itp.

Podejrzewam, że mapy z 2010 będą jeszcze lepsze.

za***ista sprawa z tymi bankomatami czy stacjami benzynowymi jak się ma SDS. Klikasz klawisz PTT, mówisz "ATM" (bankomat) i pani pokazuje ponumerowaną listę najbliższych od Ciebie bakomatów :good: Wystarczy teraz wybrać numer z listy i nawi zaczyna prowadzić.

Opublikowano

malik'u - rozumiem, że to w wersji blutka Q takie tricki :naughty:?? Czy w starszych po odblokowaniu sds i zrobieniu bajerów jak pisałeś też śmiga??

Opublikowano

malik'u - rozumiem, że to w wersji blutka Q takie tricki :naughty:?? Czy w starszych po odblokowaniu sds i zrobieniu bajerów jak pisałeś też śmiga??

http://www.a4-klub.pl/smf/b6b7_sds_w_rnse-t71522.0.html

SDS ma coś wspólnego z BT? Można mieć SDS bez BT

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/smf/b6b7_sds_w_rnse-t71522.0.html

SDS ma coś wspólnego z BT? Można mieć SDS bez BT

Nie w tym rzecz AndyN. Niektóre funkcje RNS-E sa uaktywniane dopiero z blutem Q. Między innymi wyszukiwanie adresów restauracji, czy np bankomatów jak napisał malik i podawanie ich telefonów.

Ja mam u siebie odblokowany SDS, ale nie mam rezanej instalacji, ale pomimo wszystko nie sądzę, żeby mi później podawało adresy określonych instytucji, bo odblokowałem sobie SDS.

Żebyśmy się dobrze zrozumieli - to, że można mieć SDS bez bluta to ja wiem - ale to szukanie z malikowej wypowiedzi niestety chyba nie zadziała?? Jeśli się mylę, to mnie popraw.

Opublikowano

Z tego co mi się wydaje to BT jest odpowiedzialny za łączność telefonu z RNSem a wszystkie informacje o numerach telefonów, adresach itp są na płycie z NAVI bądź w pamięci RNSa.

BT - Q daje większe możliwości jeśli chodzi o obsługę telefonu.

Opublikowano

Z tego, co mi wiadomo, to właśnie dzięki BT z końcówką Q działają wszystke funkcje telefonu oraz dodatkowe jeśli chodzi o nawigację.

Opublikowano

jeśli chodzi o telefon to OK, ale co ma BT do navi ???

Opublikowano

Z tego co mi się wydaje to BT jest odpowiedzialny za łączność telefonu z RNSem a wszystkie informacje o numerach telefonów, adresach itp są na płycie z NAVI bądź w pamięci RNSa.

BT - Q daje większe możliwości jeśli chodzi o obsługę telefonu.

Zgadza się. Informacje o specjalnych celach (special destination) oraz ich szczegóły (np. numer teleonu) zapisane są na płycie. Bez problemu zostaną wyświetlone nwet wtedy gdy nie będziemy mieli żdnego modułu BT.

Moduł BT w pełni współpracujący z RNS-E (np. w wersji Q) pozwoli natomiast zainicjować połaczenie z pokazaną na wyświetlaczu np. restauracją.

Opublikowano

I właśnie o to mi malik'u chodziło :good: Racja racja panowie - źle sprecyzowałem sprawę :notworthy:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

WItam. Dorzuce swoje 3 grosze...

Mapy na 2009 mozna swobodnie znalezc w internecie ( np. torrenty). Kwestia odpowiedniej nagrywarki, dobrej plyty DL oraz poswiecenia paru chwil na poczytanie odpowiedniego forum.

Pozdrawiam.

Opublikowano

WItam. Dorzuce swoje 3 grosze...

Mapy na 2009 mozna swobodnie znalezc w internecie ( np. torrenty). Kwestia odpowiedniej nagrywarki, dobrej plyty DL oraz poswiecenia paru chwil na poczytanie odpowiedniego forum.

Pozdrawiam.

dodam że jeszcze trzeba mieć trochę szczęścia i trafić na odpowiedniego RNSa - ja niestety jestem posiadaczem tego NIEodpowiedniego i jestem skazany na ORI,

Nawet gdyby poszły u mnie piraty chyba wolałbym wydać tych parę złotych i kupić ORI niż stanąć gdzieś na trasie i pytać o drogę gdyby płyta z NAVI się zacięła. :embarrassed: :embarrassed: :embarrassed:

Opublikowano

Pare zlotych to tez bym wydal, ale nie ponad 1200....mi sie wydaje ze to jest lekka przesada ze strony audi. Mogli by zaproponowac updatey dla posiadaczy oryginalnych plytek a nie za kazda nowa edycje kroic ..... no coz, kazdy sam podejmie decyzje i ryzyko.

Opublikowano

i myslisz ze to sa oryginaly? nie wierze w to.... a jesli sa to sa napewno z jakiegos lewego zrodla....;)

Opublikowano
  • Autor
dodam że jeszcze trzeba mieć trochę szczęścia i trafić na odpowiedniego RNSa - ja niestety jestem posiadaczem tego NIEodpowiedniego i jestem skazany na ORI,

co to znaczy nieodpowiedniego mozna to jakos zidentyfikowac ?

Opublikowano

co to znaczy nieodpowiedniego mozna to jakos zidentyfikowac ?

To znaczy, że np moja RNS-E chodzi troszkę z piratem, a później już tylko wywala błędy, że dvd nie czytelne. Nie pomaga czyszczenie lasera i inne zabiegi, bo ori mapy 2004 czytał swojego czasu bez problemowo. Pozdrawiam

Opublikowano

KOval81 Przeczyść soczewkę lasera patyczkiem z alkoholem. Musisz niestety wyjąć RNS-E i rozkręcić górną pokrywę. Na pewno pomoże.

Opublikowano

maliku a ileż można razy to robić :naughty: Już 3 razy od naszej ostatniej rozmowy czyściłem, a minęło może 2 miechy. To możliwe, że się tak syfi??