michasssxDD Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Przy jakiej temperaturze wentylator powinien się włączyć? Czy przy obcenej temperaturze na dworze sama chłodnica da radę i wentylator się nie załączy, chodzi mi po jazdę poza miastem.
przem8 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Około 96-98 stopni się włącza. Przy jeździe poza miastem nie ma bata żeby przekroczyć tą wartość. Latem jechałem bez działających wentylatorów w upał ponad 30stopni. Na esce temp. płynu nie przekraczała 94stopni przy piz*owaniu.
michasssxDD Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2020 Dzięki za odpowiedź, bo miałem błąd modułu, wymieniłem i błędu nie ma ale chciałem zobaczyć czy wentylator w ogóle działa no ale muszę śmignąć do miasta jak będzie cieplej i zobaczyć
przem8 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Teraz, michasssxDD napisał: Dzięki za odpowiedź, bo miałem błąd modułu, wymieniłem i błędu nie ma ale chciałem zobaczyć czy wentylator w ogóle działa no ale muszę śmignąć do miasta jak będzie cieplej i zobaczyć Jak przy włączonej klimie działa wentylator to powinno być ok. Oczywiście temp. musi być powyżej +2 stopni, bo inaczej i tak się klima nie "włączy".
michasssxDD Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2020 Nawet jak nie ma czynnika to przy włączeniu na LO wiatrak powinien się załączyć?
przem8 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 1 minutę temu, michasssxDD napisał: Nawet jak nie ma czynnika to przy włączeniu na LO wiatrak powinien się załączyć? To wtedy nie. Jak długo jeździsz bez czynnika to sprężarka się może zatrzeć. Niemądrze...
michasssxDD Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2020 A da się jakoś vcds sprawdzić czy jest ten czynnik?
przem8 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Teraz, michasssxDD napisał: A da się jakoś vcds sprawdzić czy jest ten czynnik? Da się. Weź poczytaj o podstawach w dziale Klimatyzacja.
Rekomendowane odpowiedzi