nexetix Posted February 6, 2020 Posted February 6, 2020 (edited) Witam co jakiś czas wyswietla mi się blad P0420 czyli sada lambda z tego co się dowiedziałem od swojego mechanika po sprawdzeniu auta jest to calkiem normalne i popularny blad w tym modelu, nie mam co się nim przejmować. Co najwyzej usuwac ten blad by auto nie jezdzilo w trybie awaryjnim. Stad moje ptanie czy da się trwale usunąć blad by przesta wyskakiwać albo żeby się usuwal automatycznie, mam na myśli tylko ten blad ale żeby inne i tak się pokazywaly? Z góry dziekuje za pomoc. Jeśli korzytam ze zlego dzialu to przperaszam i proszę o przeniesienie, a nie o usuwanie. Edited February 6, 2020 by nexetix
pila24 Posted February 6, 2020 Posted February 6, 2020 Ten błąd oznacza ze masz niską wydajność katalizatora,sonda za katalizatorem bada sprawność katalizatora i wyświetla błąd. Jak chcesz usunąć ten błąd to usuń usterkę i zmień mechanika.
nexetix Posted February 6, 2020 Author Posted February 6, 2020 (edited) 5 minut temu, pila24 napisał: Ten błąd oznacza ze masz niską wydajność katalizatora,sonda za katalizatorem bada sprawność katalizatora i wyświetla błąd. Jak chcesz usunąć ten błąd to usuń usterkę i zmień mechanika. Jak się zajac taka usterka? i wracajc do mojego pierwotnego pytania choć bardziej z ciekawości jest wgl możliwość usuniecia trwale bledu? Edited February 6, 2020 by nexetix
przem8 Posted February 6, 2020 Posted February 6, 2020 34 minuty temu, nexetix napisał: i wracajc do mojego pierwotnego pytania choć bardziej z ciekawości jest wgl możliwość usuniecia trwale bledu? Tak jak usuniesz przyczynę. Jak masz lpg to zła regulacja może powodować ten błąd. Zostaje Ci wymiana kata albo jego wyrzucenie i usunięcie u tunera drugiej sondy w ecu. Durne pytania i jeszcze durniejszy mechanik
MARTUCHA88 Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 W dniu 6.02.2020 o 14:44, nexetix napisał: Witam co jakiś czas wyswietla mi się blad P0420 czyli sada lambda z tego co się dowiedziałem od swojego mechanika po sprawdzeniu auta jest to calkiem normalne i popularny blad w tym modelu, nie mam co się nim przejmować. Co najwyzej usuwac ten blad by auto nie jezdzilo w trybie awaryjnim. Stad moje ptanie czy da się trwale usunąć blad by przesta wyskakiwać albo żeby się usuwal automatycznie, mam na myśli tylko ten blad ale żeby inne i tak się pokazywaly? Z góry dziekuje za pomoc. Jeśli korzytam ze zlego dzialu to przperaszam i proszę o przeniesienie, a nie o usuwanie. Jezeli masz gaz to kup emulator i będzie z głowy. Na kata nie ma gwarancji przy gazie
nexetix Posted February 14, 2020 Author Posted February 14, 2020 Mam benzynę i już wile razy slyszalem o tym emulatorze może ktoś mi bardziej przyblizyc jak to dziala
piti82 Posted February 14, 2020 Posted February 14, 2020 6 godzin temu, nexetix napisał: Mam benzynę i już wile razy slyszalem o tym emulatorze może ktoś mi bardziej przyblizyc jak to dziala https://poradnikkatalizatorow.pl/czym-jest-emulator-sondy-lambda/ Ps: Google nie gryzie
Recommended Posts