Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Napinacz łańcucha 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wyskoczyła mi kontrolka check engine jakiś czas temu, błędy z vaga poniżej, wymieniac napinacz? dobrze rozumiem błąd? :)

D54DE1DE-2258-4292-A97F-C6D3BFC92BE9.jpeg

Opublikowano

To jest błąd sporadyczny. Zrób loga z normalnej jazdy 90+93.

Opublikowano
2 minuty temu, przem8 napisał:

To jest błąd sporadyczny. Zrób loga z normalnej jazdy 90+93.

możesz dokładniej wyjaśnić co zrobić? ;) podczas jazdy włączyć vaga i sprawdzić błędy? 

Opublikowano
11 minut temu, fukilas napisał:

możesz dokładniej wyjaśnić co zrobić? ;) podczas jazdy włączyć vaga i sprawdzić błędy? 

Poczytaj co to logi, bo nie o sprawdzenie błedów chodzi. Wchodzisz w bloki pomiarowe w engine, wybierasz dwie grupy na raz, 90 i 93, i logujesz. W tych grupach sprawdza się działanie nastawnika i poprawne synchro rozrządu.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, przem8 napisał:

Poczytaj co to logi, bo nie o sprawdzenie błedów chodzi. Wchodzisz w bloki pomiarowe w engine, wybierasz dwie grupy na raz, 90 i 93, i logujesz. W tych grupach sprawdza się działanie nastawnika i poprawne synchro rozrządu.

jasne, wszystko sprawdzę jutro, na spokojnie i dam znać ;)

Edytowane przez fukilas
Opublikowano
W dniu 12.02.2020 o 20:04, przem8 napisał:

Dodaję logi ;)

LOG-01-090-xxx-xxx.CSV LOG-01-093-xxx-xxx.CSV

Opublikowano

Masz złe synchro między walkami. Logi miały być parami i bez pedału w podłodze żeby było widać jak zmienia się faza. Przy pelnym obciążeniu ona nie działa.

Opublikowano
1 minutę temu, przem8 napisał:

Masz złe synchro między walkami. Logi miały być parami i bez pedału w podłodze żeby było widać jak zmienia się faza. Przy pelnym obciążeniu ona nie działa.

Jak chciałem zrobić 2 naraz logi to był błąd, dlaczego?

Opublikowano

Jaki błąd? Jest możliwość zrobienia nawet trzech na raz więc nie wiem w czym problem :P

Opublikowano
4 minuty temu, przem8 napisał:

Jaki błąd? Jest możliwość zrobienia nawet trzech na raz więc nie wiem w czym problem :P

wiem wiem :) ale jak wpisałem 2, 90 i 93 to jakiś error ;p

Opublikowano
9 minut temu, przem8 napisał:

spróbuje jeszcze raz, czyli poprostu jechać np. na drugim biegu, przyspieszać powoli, bez pedału w podłodze tak? ;)

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, fukilas napisał:

spróbuje jeszcze raz, czyli poprostu jechać np. na drugim biegu, przyspieszać powoli, bez pedału w podłodze tak? ;)

Zrób długiego loga podczas jazdy, tak jak normlanie jeździsz, może być na 3,4 i 5, nie ma znaczenia, byleby jechać.

Masz możliwośc wpisania 3 grup na raz w blokach pomiarowych, a masz wpisać 90 i 93 tylko, jedno pod drugim :P

Edytowane przez przem8
Opublikowano
28 minut temu, przem8 napisał:

Zrób długiego loga podczas jazdy, tak jak normlanie jeździsz, może być na 3,4 i 5, nie ma znaczenia, byleby jechać.

Masz możliwośc wpisania 3 grup na raz w blokach pomiarowych, a masz wpisać 90 i 93 tylko, jedno pod drugim :P

jasne ;)

Opublikowano
3 godziny temu, przem8 napisał:

FBD0560E-A10D-4E6C-9C37-A4D7547F7E1E.jpeg

Opublikowano

Nie da rady naraz 90 i 93

Opublikowano

Dziwne. Skąd masz vaga, z forum ściągałeś paczkę?

Opublikowano
45 minut temu, przem8 napisał:

chyba z jakiegoś forum golfa ?

Opublikowano
45 minut temu, przem8 napisał:

bo tu chyba nie ma pełnych wersji

Opublikowano

W dziale diagnostyka masz paczkę z vag i vcdd lite oraz sterowniki itp. Ja używam stąd vcdsa właśnie.

Opublikowano
Teraz, przem8 napisał:

W dziale diagnostyka masz paczkę z vag i vcdd lite oraz sterowniki itp. Ja używam stąd vcdsa właśnie.

to nim zaraz sprobuje