Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRB] Pokrywa zaworów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem i pytanie do was różni mechanicy wymienili już   w sumie 3 uszczelki od porkywy zaworów  i nadal ucieka olej, separator odmy był sprawdzany dwa razy i niby jest okej...mam mianowicie takie pytanie czy taka pokrywa może się zdeformowac? Czy to problem leży gdzieś indziej np zapchanym EGR?

Opublikowano

A cieknie bezpośrednio spod pokrywy czy spod Egr? 

Jeżeli chodzi o sprawdzenie odmy i separatora to możesz to łatwo zrobić sam. Demontujesz wąż z separatora, odkręcasz korek i dmuchasz w kierunku pokrywy. Przepływ powietrza powinien być swobodny bez oporu, jakbyś dmuchał coś pustego. Jeżeli będzie opór to będzie oznaka separatora. Tak samo możesz dmuchnąć w sam wąż ale tam powinno być bez problemu. 

Opublikowano
  • Autor

Pierwszym razem ciekło przy załamaniu uszczelki koło rozrządu bo mechanik nie dał silikonu na załamaniach a teraz już drugi raz cieknie bardziej od strony kabiny i po lewej stronie  na środku przy korku wlewu tam właśnie gdzie jest egr i turbina a  korek oleju wymieniłem na nowy ale to nic nie dało dziękuję za informację sprawdzę  tą odme czyli pokrywa nie może być zdeformowana?

Opublikowano
23 godziny temu, aris181 napisał:

bo mechanik nie dał silikonu na załamaniach ........ czyli pokrywa nie może być zdeformowana?

1.Żadnego silikonu-składasz na samej uszczelce

2.Pokrywy używki są często zdeformowane

Opublikowano
  • Autor

Jak z tego co wiem nawet producent uszczelek zaleca dawać silikon tylko na zalamaniach a gdzie można tanio kupić nową pokrywę  ? Widziałem jakieś zamiennik firmy NTY na allegro niby porównywalny  do oryginału za 450

Opublikowano

Fabrycznie jest bez żadnego silikonu

Opublikowano
  • Autor

zauważyłem też że lekko zaczął się pocic  po prawej stronie uszczelka od głowicy czy to możliwe że przez krótkie odcinki w taką  pore roku  tak się dzieje ? bo latem nic takiego nie miało miejsca? Te silniki 1.9 tdi 116km brb lykaja olej ?bo ostatnio po przejechaniu ponad 1200 km musiałem dolać niecałe pół litra... sam juz nie wiem o co chodzi bo od strony  kabiny na załamaniu uszczelki z pod klawiatury po lewej Też się  lekko poci... wycieków na ziemi tak nie widać... a mechanik  krzyknął mi za wymianę uszczelki z pod głowicy  Plus planowanie jakieś tam uszczelniacze itp ponad 3 koła a mi się wydaje że to za dużo...na razie zmienię tą pokrywę od zaworów i zobaczę jak będzie bo przy załamaniu od strony kabiny ta pokrywa do bloku  czy tam głowicy  równo nie idzie tylko leciutko pod skosem...wiec chyba jest zdeformowana 

Opublikowano

Trzeba umyć silnik a potem wymieniać, to co trzeba a nie to co mi się wydaje.  A wymian UPG tak kosztuje, planowanie szczelność popychacze robocizna.