Kulat Opublikowano 21 Lutego 2020 Opublikowano 21 Lutego 2020 Witam wszystkich:) jestem posiadaczem audi A4 b7 2.7 TDI z 2007 r. Oznaczenie silnika BPP. Mam problem. Auto szarpie przy dodawaniu i odejmowaniu gazu. Wymieniłem przeguby wewnętrzne bo były gumy popękane. Myślałem ze to będzie właśnie ten problem. Lekko ucichło ale nie przestało drgać-szarpać
kuba491 Opublikowano 21 Lutego 2020 Opublikowano 21 Lutego 2020 Szarpnie kilka razy czy tak jakby odłączało naped gdy puścisz gaz i szarpnie raz mocniej jak dodasz?
Kulat Opublikowano 21 Lutego 2020 Autor Opublikowano 21 Lutego 2020 Jest tak ze jak dodaje gazu to jest lekkie szarpnięcie i przy odpuszczaniu tez. Ale jak jadę dodaje ciagle gazu to takie drgania są jak by koła były nie wyważone ale to zrobiłem
Hołowczyc20 Opublikowano 21 Lutego 2020 Opublikowano 21 Lutego 2020 Sprawdź sobie czy nie poluzowały się śruby sanek,bo to dosyć częsta przypadłość B6/B7 i przy okazji czy tuleje nie mają luzu.
Kulat Opublikowano 28 Lutego 2020 Autor Opublikowano 28 Lutego 2020 Gdzie znajdują się śruby od sanek ma ktoś zdjęcie do wglądu ?
Kulat Opublikowano 12 Marca 2020 Autor Opublikowano 12 Marca 2020 Problem nie ustąpił. Czym większe obroty tym większe drgania co to może być pomocy znawcy marki
Rekomendowane odpowiedzi