Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1% z podatku na leczenie i rehabilitację Klaudii chorej na Leśniowski-Crohn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni użytkownicy naszego forum, Klubowicze.

Niektórzy z was już wiedzą, że mam poważnie chorą córkę, która wymaga bardzo kosztownego i długotrwałego leczenia. Moja córka Klaudia ma 12 lat i od ponad 4 lat choruje na CU czyli przewlekłe wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Na dzień dzisiejszy jest to choroba nieuleczalna ale zaproponowane przez lekarzy leczenie może doprowadzić do złagodzenia objawów i lżejszego przebiegu choroby.

Poznałem już wielu z Was i wiem, że jesteście super ekipą, godną zaufania i chętną do pomocy. Dlatego z pewną niesmiałością zwracam się z apelem o przekazanie 1% z podatku na leczenie i rehabilitację mojej córki.

Dane potrzebne do PIT to:

1 - Nazwa OPP: Fundacja Dzieciom: "Zdążyć z Pomocą"

2 - KRS: 0000037904

3 - Imię i nazwisko dziecka: Klaudia Podgórska

W PIT nie wpisuje się nigdzie numeru konta!

Jeżeli możecie przekazać mój apel znajomym to będę wdzięczny.

Za wszelkie akty dobrej woli z góry dziękujemy.

Na wszelkie pytania i wątpliwości odpowiem na PW.

Pozdrawiam

Bartek "Vario"

Jeżeli możecie na bieżąco wspierać leczenie to jest też konto w Fundacji:

Bank Pekao S.A. I/Warszawa

41 1240 1037 1111 0010 1321 9362

z dopiskiem: darowizna na leczenie i rehabilitację Klaudia Podgórska

Dzięki

Z poważaniem

Bartek

Link do strony fundacji: http://www.dzieciom.pl/7722

Niestety po ostatnim 1,5 tygodniowym pobycie w szpitalu i rezonansie jelit wyszło najgorsze czego mogliśmy się spodziewać, choroba postępuje i zmieniła się o stopień wyżej czyli na chorobę Leśniowskiego-Crohna.

Aktualne wytyczne do wypełnienia w PIT za 2011:

Informujemy, że na stronie internetowej http: www.pit.pl są już dostępne formularze deklaracji podatkowych za rok 2011. Tak, jak w latach ubiegłych podatnicy mogą odpisywać swój 1% podatku na rzecz organizacji pożytku publicznego ze wskazaniem celu szczegółowego. Nie uległy zmianie również dane, które należy wpisywać w zeznaniu podatkowym, aby środki trafiły na rzecz konkretnego podopiecznego. Prosimy zwrócić szczególną uwagę na to, aby w deklaracjach podawać tylko KRS Fundacji: 0000037904 oraz koniecznie dane podopiecznego: 7722, Podgórska Klaudia- tylko na podstawie tych danych będziemy mogli zaksięgować wpłaty 1% podatku na rzecz danego podopiecznego.

Opublikowano

wczoraj pita oddałem... ech... życzę powodzenia...

chłopaki na pewno pomogą :good:

Opublikowano
  • Autor

Niestety późno bo w Polsce same kłody pod nogi, biurokracja jest tragiczna. Ale dzięki.

Opublikowano

nie chciałbym nikogo urazić... ale może dodałbyś do pierwszego posta również informację o swoim numerze konta?

zawsze może ktoś by wspomógł...

Opublikowano
  • Autor

Oki, zapomniałem o tym. Córka ma sub-konto, zaraz wstawię.

Opublikowano

może zorganizujmy nową akcję charytatywną dla córeczki Bartka , mamy przecież , breloczki , koszulki , naklejki , kubki , ramki itp.

Opublikowano

Przykre Bartek :(

pomógłbym ale obiecałem już dawno koledze który ma chorą córeczkę na białaczke...

Opublikowano

ja właśnie rozsyłam mailowo... więc pewnie coś tam się załatwi :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki, Iverson jeżeli akcja charytatywna to w porozumieniu z Fundacją, jeżeli będą potrzebne namiary to podam.

Jeszcze raz wielkie dzięki !!!

Opublikowano

Wielkie dzięki, Iverson jeżeli akcja charytatywna to w porozumieniu z Fundacją, jeżeli będą potrzebne namiary to podam.

oczywiście ,że tak już było to organizowane , uważam ,że bliższe są Nam problemy "naszych" i najpierw tu powinniśmy pomagać w miarę możliwości.
Opublikowano

Przykra sprawa,ja tez juz pita oddalem,ale porozsyłam mailowo,mam nadzieje ze przyniesie to oczekiwany skutek :)

oczywiście ,że tak już było to organizowane , uważam ,że bliższe są Nam problemy "naszych" i najpierw tu powinniśmy pomagać w miarę możliwości.

Iverson popieram w 100% :notworthy:
Opublikowano
:decayed: , ja mam komplet ramek pod tablicę , mogę je wrzucić na klubowe konto allegro jak coś i efekt na konto Bartka córeczki.
Opublikowano

Bartek podaj pełną nazwę fundacji bo kawałek chyba ucięło. przypuszczam, że chodzi o "Zdążyć z Pomocą" ale w papierkowej robocie lepiej być pewnym.

mam naklejki klubowe i jakieś znaczki z A4, w wolnej chwili wystawię na Allegro. poszukam jeszcze czegoś co mógłbym spieniężyć na cel leczenia Twojej córeczki.

Opublikowano
  • Autor

Faktycznie ucięło - dzięki pet3r :)

Opublikowano

JA mam sprezyny do 2,5TDI obnizajace,wystawie w wolnej chwili na aukcje :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wszystkim za wsparcie :) i mega szybką reakcję na apel. Szacuneczek dla was.

Opublikowano

ja właśnie rozsyłam mailowo... więc pewnie coś tam się załatwi :wink4:

Ja właśnie zrobiłem to samo :good: Niewiem jaki będzie skutek ale zawsze można próbować...

vario-tech szkoda, że tak późno wkleiłeś temat, akurat dziś złożyłem PIT'a ale chyba mój brachol jeszcze nie złożył więc pójdzie ten 1% dla twojej pociechy :wink4:

Edit: Moja kobitka przyłączyła się do akcji i będzie informować znajomych na "nasza-klasa".

Pozdro

Opublikowano

Dzięki wszystkim za wsparcie :) i mega szybką reakcję na apel. Szacuneczek dla was.

VARIO jestesmy z tobą :notworthy: :notworthy: :good:
Opublikowano

vario chetnie bym wsparl twoje malenstwo ale niestety nie rozliczam sie w pl :confused4: . obiecuje ze nie zapomne o klaudi jak bede w pl postaram sie wesprzec ja w miare moich mozliwosci.

Opublikowano
  • Autor

blind THNX