Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Daily car B6 AVANT [AVF, QUATTRO, S-LINE]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, kamil-vag napisał:

Adam mikrostyk w zamku, zimne luty na płytce albo zaśniedziały pin w kostce w słupku, ale przelotkę też możesz od niczego sprawdzić, bo kable do sterowania szybami i zamkiem są grubsze i dłużej się przecierają, a info od otwarcia idzie cieńszym... 

To już jutro w pracy sprawdzę sobie najpierw kable i piny bo najszybciej, a potem dalej:wink4:

Oby coś tu koło słupka bo najmniej roboty:decayed:

2 godziny temu, dekiel 13 napisał:

Adam , czy to Drammen w oddali ?  :)

Tak, Drammen:wink4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Niedługo do Polski, więc jakieś ,,delikatne" modziunie będą:decayed: Nie za wiele, choć liste sobie zrobiłem:kawa:

Tak jak w pierwszym poście napisałem, że napewno hamulce do zmiany, więc z tego powodu kupiłem już fajną 17" na zimę :wink4:

20200508_140908_copy_1296x2304.jpg

20200508_140934_copy_1296x2304.jpg

Pozdro:hi:

Będę informował na bierząco...

Edytowane przez Adam87

Opublikowano

No ten wzór fajny na zimę ?

Jakbyś coś potrzebował przy B6 to wal śmiało na messengera, bo ja to ten samochód już przerobiłem wzdłuż i wszerz hehe ?

Opublikowano
  • Autor
56 minut temu, kamil-vag napisał:

No ten wzór fajny na zimę ?

Jakbyś coś potrzebował przy B6 to wal śmiało na messengera, bo ja to ten samochód już przerobiłem wzdłuż i wszerz hehe ?

Zaraz Ci napisze ws hamulcy

Czy z 288/245 na 320/288 coś jeszcze dodatkowo zmienić. Bo to spora różnica.

Opublikowano

Weze w oplocie daj od razu. No i jak hamulec z tylu robisz to ogarnij tez zawieche z tylu :)

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, trepek napisał:

Weze w oplocie daj od razu. No i jak hamulec z tylu robisz to ogarnij tez zawieche z tylu :)

Tak się Grzesiu zrobi :wink4:

Niewiem co z saniami. Czy znaleźć inne???

Co z twoim awatarem?? Znikł...

Edytowane przez Adam87

Opublikowano
2 minuty temu, Adam87 napisał:

Tak się Grzesiu zrobi :wink4:

Niewiem co z saniami. Czy znaleźć inne???

Co z twoim awatarem?? Znikł...

A w jakim stanie masz sanie? Ja wypiaskowalem swoje ale uziemilem w sumie samochod na 3 tygodnie. Jak bys juz szukal innych san czy cos to bierz z s4, tylne zwrotnice sa aluminiowe :) szkoda ze tak pozno sie o tym dowiedzialem bo sam bym do siebie takie zapodal.

No znikl mi, jakis blad serwera byl i musze na nowo go wgrac. Mam nadzieje, ze go posiadam...

Edytowane przez trepek

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, trepek napisał:

A w jakim stanie masz sanie? Ja wypiaskowalem swoje ale uziemilem w sumie samochod na 3 tygodnie.

No znikl mi, jakis blad serwera byl i musze na nowo go wgrac. Mam nadzieje, ze go posiadam...

No właśnie, troche dlugo 3 tygodnie. Poszukam w lepszym stanie i założe te, a moje wtedy ew do regeneracji i następnym razem założę. 

Taki plan..

Opublikowano

Adam, to lepiej kup drugie i powoli rób, po co wkładać jakieś uzywki i potem znowu wymieniać... Tym bardziej że to nie jest szybka robota, tylko naprawdę trochę czasu trzeba nad tym tyłem spędzić... 

Opublikowano
  • Autor

Aha no faktycznie. 

Z tymi w sumie nie ma tragedii. 

To zmienię hamulce a zawias juz razem z saniami.

Pod koniec lata znowu bedę chciał autkiem przyjechać to wtedy się porobi resztę:thumbup:

Opublikowano

To kiedy Adaś zjeżdżasz? ?

Opublikowano

Taaa... zamienie hamulce a pozniej zawias ogarne. Tez tak mowilem :D jarzm odkrecic od zwrotnicy nie moglem. No i tak jakos poszlo pozniej.

Opublikowano

320/288 dobra sprawa. Trochę cierpliwości Cię czeka  przy odpowietrzaniu aby wreszcie działały jak trzeba ale załapią na pewno.

Fele klawe jak najbardziej. :thumbup1:

P.S. Śmigasz na Karlskronę.? B)

Opublikowano
  • Autor
56 minut temu, Gremlin0209 napisał:

To kiedy Adaś zjeżdżasz? ?

Raczej pod koniec maja czyli gdzieś za niecałe 2 tygodnie:wink4:

28 minut temu, trepek napisał:

Taaa... zamienie hamulce a pozniej zawias ogarne. Tez tak mowilem :D jarzm odkrecic od zwrotnicy nie moglem. No i tak jakos poszlo pozniej.

Pffff... no tak też może być, więc bedzie grubsza zabawa...

8 minut temu, dekiel 13 napisał:

320/288 dobra sprawa. Trochę cierpliwości Cię czeka  przy odpowietrzaniu aby wreszcie działały jak trzeba ale załapią na pewno.

W B7 przetrwalem odpowietrzanie to i tu da radę. 

Jechać będę raczej do Ystad i na Świnoujście a potem Kielce:decayed:

Opublikowano
  • Autor

20200417_165053.jpg

:cool1:

Edytowane przez Adam87

Opublikowano

Fajna fota ,  pogoda dopisuje do tego - chociaż chłodno jak na maj w Norge. :)

Fele ciekawie się prezentują bo nieoklepane.  Przydałby sie przód w dół deczko . :whistling:

Edytowane przez dekiel 13

Opublikowano
47 minut temu, dekiel 13 napisał:

Co masz kolegi na myśli mówiąc o cierpliwosci w odpowietrzaniu? Swap czeka u mnie na odswiezenie i rwgeneracje także też przez to będę musiał przejść więc wolę wiedzieć za wczasu co mnie może czekać ?

Opublikowano
2 minuty temu, Mr.Joker napisał:

Co masz kolegi na myśli mówiąc o cierpliwosci w odpowietrzaniu? Swap czeka u mnie na odswiezenie i rwgeneracje także też przez to będę musiał przejść więc wolę wiedzieć za wczasu co mnie może czekać ?

U mnie po trzecim odpowietrzeniu hamuj a na 100%. Pierwsze ' maszynką. drugie i trzecie 'nogą'. Są przypadki większej ilości odpowietrzeń. Gdzieś jest nawet wątek na forum o tym .

Opublikowano
Teraz, dekiel 13 napisał:

U mnie po trzecim odpowietrzeniu hamuj a na 100%. Pierwsze ' maszynką. drugie i trzecie 'nogą'. Są przypadki większej ilości odpowietrzeń. Gdzieś jest nawet wątek na forum o tym .

Generalnie to planuje wymieniać po jednym zacisku i blokować sobie pedal hamulca żeby płyn nie  wyciekal i powietrze dostalo się do  jak najmniejszej części układu tylko ze o ile z przodem sobie poradzę to z tylem muszę gdzieś i tak jechać na podnosnik bo już kiedyś próbowałem ruszyć śruby jarzm i ni hu hu. Czyli najlepiej odpowietrzyć kilka razy co i tak będę musiał zrobić żeby się gdzieś przemiescic. Taka wymiana na raty ale co dam rady to się staram sam robić ?

Opublikowano
  • Autor

U mnie na szczeście tylko 2 razy wystarczyło

Ciekawe ile tutaj będzie trzeba... :whistling: