soolek Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 Czy ktoś może wie, jaka śruba (rozmiar) służy do mocowania ramek/tablic na tylnej klapie? Chciałbym się wyposażyć w nowe przed wymianą ramki, bo stare się zapiekły i będę miał trochę jazdy z ich odkręceniem.
Daimos Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Zapodaj WD-40 i powinno puścić. A ori śruby to M6 długości ok 10mm z łbem na krzyżak.
rav Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Witam Proponuję zaopatrzyć się w odpowiednio duży i pożądny śrubokręt. Miałem taki sam problem. WD-40 w moim przypadku na niewiele się zdało. Dopiero odpowiednio dużym śrubokrętem dobrze dopasowanym do śruby poszło. ______________ Pozdrawoam Rafał
soolek Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Opublikowano 27 Marca 2009 Zakupiłem już jakieś śrubki (na oko) i będę walczył. Muszę zniszczyć ramkę, żeby się dostać do gwintu - mam nadzieję, że WD40 trochę pomoże. Śrubokręt chyba nie pomoże - śruba już jest tak wyrobiona, że nie idzie. Zobaczymy
domelq Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Podłuż sobie jakąś cienką gumę pod blachę wtedy unikniesz prawdopodobieństwu brzączenia przy zamykaniu klapy
soolek Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Opublikowano 27 Marca 2009 Podłuż sobie jakąś cienką gumę pod blachę wtedy unikniesz prawdopodobieństwu brzączenia przy zamykaniu klapy Akurat z tym nie mam problemu, albo tego nie zauważyłem (raczej nie mam problemu, bo generalnie jestem przewrażliwiony)
Rekomendowane odpowiedzi