lukasz51237 Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 Witam, jakiś czas temu pękło mi coś w fotelu kierowcy, teraz fotel buja się bardziej niż ten od pasażera. Obok fotela wystaje jakiś pręt. Wie ktoś może jak to naprawić? Miał ktoś podobny przypadek?
Lukasz_mk2 Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 zapewne pękło Ci cięgno od regulacji lędźwi - ściągnij tylny plastik i będziesz wszystko wiedział. A co do bujania to wyrobiły się dziury w których siedzą nity w prowadnicach - żeby coś temu zaradzić to można np. rozwiercić stare nity i zanitować na nowo nitami o większej średnicy
lukasz51237 Opublikowano 20 Marca 2020 Autor Opublikowano 20 Marca 2020 37 minut temu, Lukasz_mk2 napisał: zapewne pękło Ci cięgno od regulacji lędźwi - ściągnij tylny plastik i będziesz wszystko wiedział. A co do bujania to wyrobiły się dziury w których siedzą nity w prowadnicach - żeby coś temu zaradzić to można np. rozwiercić stare nity i zanitować na nowo nitami o większej średnicy Da się to jakoś wymienić, czy co z tym robić?
Robero321 Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 Da cały pręt kupujesz na szrocie ze starego fotela tylko trzeba go wyjąć a z tym jest trochę zabawy jak pękło ci też mocowanie oparcia z tyłu na dole takie plastikowe to są gotowe zestawy naprawcze w ASO Poszukaj są wątki na forum o tym jak sie to naprawia nawet chyba ze zdjęciami..
lukasz51237 Opublikowano 20 Marca 2020 Autor Opublikowano 20 Marca 2020 Właśnie szukałem i w wątkach już nie ma zdjęć.
Robero321 Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 Żartujesz sobie ? 20 sekund szukania a jest tego więcej bo parę lat temu sam się z tym borykałem..
lukasz51237 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Z prętem nic nie robiłem, jedynie co to wyjąłem fotel i rozwierciłem te nity i przerobiłem na śruby M10. Dodatkowo pomiędzy otwór w prowadnicy fotela a śrubę wcisnłłem tulejkę, teraz jest sztywny jak nowy
Rekomendowane odpowiedzi