Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyatający pręt obok fotela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jakiś czas temu pękło mi coś w fotelu kierowcy, teraz fotel buja się bardziej niż ten od pasażera. Obok fotela wystaje jakiś pręt. Wie ktoś może jak to naprawić? Miał ktoś podobny przypadek?

IMG_20200320_065824.jpg

IMG_20200320_065818.jpg

IMG_20200320_065822.jpg

Opublikowano

zapewne pękło Ci cięgno od regulacji lędźwi - ściągnij tylny plastik i będziesz wszystko wiedział. A co do bujania to wyrobiły się dziury w których siedzą nity w prowadnicach - żeby coś temu zaradzić to można np. rozwiercić stare nity i zanitować na nowo nitami o większej średnicy

Opublikowano
37 minut temu, Lukasz_mk2 napisał:

zapewne pękło Ci cięgno od regulacji lędźwi - ściągnij tylny plastik i będziesz wszystko wiedział. A co do bujania to wyrobiły się dziury w których siedzą nity w prowadnicach - żeby coś temu zaradzić to można np. rozwiercić stare nity i zanitować na nowo nitami o większej średnicy

Da się to jakoś wymienić, czy co z tym robić?

Opublikowano

Da cały pręt kupujesz na szrocie ze starego fotela tylko trzeba go wyjąć a z tym jest trochę zabawy jak pękło ci też mocowanie oparcia z tyłu na dole takie plastikowe to są gotowe zestawy naprawcze w ASO 

Poszukaj są wątki na forum o tym jak sie to naprawia nawet chyba ze zdjęciami..

Opublikowano

Właśnie szukałem i w wątkach już nie ma zdjęć. 

Opublikowano

Żartujesz sobie ?

20 sekund szukania a jest tego więcej bo parę lat temu sam się z tym borykałem..

Opublikowano

Opublikowano

Z prętem nic nie robiłem, jedynie co to wyjąłem fotel i rozwierciłem te nity i przerobiłem na śruby M10. Dodatkowo pomiędzy otwór w prowadnicy fotela a śrubę wcisnłłem tulejkę, teraz jest sztywny jak nowy:thumbup1: