Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] DPF zapchany - 51 tyś. przebiegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sadze ze jednym z problemow jest jakosc paliwa w naszym kochanym kraju, :kwasny:

- od jakiegos czasu obserwuje 2 egzemplarze 2.0 tdi BLB i sa niesamowicie wrazliwe na jakosc ON...

- zamierzam zrobic maly tescik, zatankowac te autka znow niemieckim paliwem, ciekawy jestem efektu :mysli:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

DPF wypalony, auto nadal nie ma mocy,

czyszczenie wtryskiwaczy? Jesli tak to gdzie w Krakowie? /myślałem o Gładysku

Opublikowano

Trza go było wywalić i program zrobić, to wkońcu by to BRD jeździć zaczęło.

Opublikowano
  • Autor

Trza go było wywalić i program zrobić, to wkońcu by to BRD jeździć zaczęło.

Można go wywalić, ale co mi to da jak syfu w środku już nie ma a auto jak nie jezdziło tak nie jezdzi.......

Opublikowano

Nie Ty pierwszy masz problemy z BRD, czytałeś np. tu: http://www.a4-klub.pl/smf/b7_brd_utrata_mocy_i_kompetencji_w_aso-t93401.0.html;msg1063062#msg1063062

Ja bym na Twoim miejscu pojechał dobrze zdiagnozować auto i sprawdzić moc na hamowni jak nic niepokojącego nie wyjdzie na diagnostyce to zrobisz program i auto zacznie jeździć.

Opublikowano

DPF wypalony, auto nadal nie ma mocy,

czyszczenie wtryskiwaczy? Jesli tak to gdzie w Krakowie? /myślałem o Gładysku

diagnostyka gdzie wyjdzie czy wtryski ok [glowna przyczyna brakow moczu w tym silniku ] ...

Opublikowano

5. Od jakiś 2 tygodni gdy silnik się jeszcze nie nagrzeje delikatnie pływają obroty (tak w zakresie 900-1050). Niby niczym negatywnym w moim odczuciu się to do tej pory nie objawiło ale jest to strasznie denerwujące (Jak będę miał wolną chwilę do podjadę i sprawdzę na VAS)

Macie może podobne problemy ?

mi tez tak "falowała" wskazówka obrotów, po podłaczeniu kompa pokazało błąd zwiazany z zawrokiem przy turbinie, zmówiłem nowy (150zl) wymienili i jest git.

Przy jakiej stałej predkośći wypalać DPF?

MOŻE MODERATOR UTWORZY NAM DZIAŁ DOT. SILNIKÓW BRD :naughty: było by latwiej to wszystko ogarniać..

ps. dostaje prawie ataku serca jak za każdym razem, kiedy wlancza mi sie rezerwa i słyszę PiiiiiiiiiiiiiiiiiiiP boje sie ze to znowu bedzie jakas nieporzadana kontrolka..

Opublikowano

5. Od jakiś 2 tygodni gdy silnik się jeszcze nie nagrzeje delikatnie pływają obroty (tak w zakresie 900-1050). Niby niczym negatywnym w moim odczuciu się to do tej pory nie objawiło ale jest to strasznie denerwujące (Jak będę miał wolną chwilę do podjadę i sprawdzę na VAS)

Macie może podobne problemy ?

mi tez tak "falowała" wskazówka obrotów, po podłaczeniu kompa pokazało błąd zwiazany z zawrokiem przy turbinie, zmówiłem nowy (150zl) wymienili i jest git.

Przy jakiej stałej predkośći wypalać DPF?

najlepiej 60km/h 3-ci bieg - 'delikatny gazik'