kozol12 Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 Problem jest z braniem oleju. Na ciepłym jak i zimnym silniku po odpaleniu nie widać żeby pobierał olej nawet po prze gazowaniu. Kręcąc go do 4 tys i powyżej też nie kopci a jak zwolnię do 40-50 km/h i zapnę mu 5 bieg i gaz w podłogę to świata za mną nie widać. Czy może to być turbo dodam że wywaliłem kata krótko przed tym jak to dostrzegłem?
kazzi Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 Miałem coś podobnego w swoim BFB, wywaliłem kata, wstawiłem DP i niespodzianka kopcił przy niższych prędkościach i np. po dojechaniu do świateł, sprawdziłem całą odmę, powymieniałem zaworki zwrotne ale nic nie dało, wysłałem turbo poszło do regeneracji i jak ręką odjął :-) zero chmurki.
kozol12 Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Opublikowano 24 Marca 2020 Tęż tak obstawiam ale wolę się upewnić. Sprawdzałem dziś to turbo luz ma dość spory
kozol12 Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Opublikowano 30 Marca 2020 i nici z tego turbo zregenerowane i dalej to samo.
Rekomendowane odpowiedzi