Kubak Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Witam. Od pewnego czasu jestem właścicielem A4B5 lift 1.9 tdi . Mój problem polega na tym iż zapiekło mi kierownice od turbo (nie od PSJ :P) i zaczełem szukać przyczyny i tak wtryski ok pompa ok turbo ok przepływka ok wiec szukam dalej i co się okazało sterownik silnika 0281010202 038906012AJ a w afn (bo tak pisze na bloku silnika) powienien być inny ;/ nadmienie iż kupowałęm oczyma nie rozumem ;/ pod maską afn wiec geba się cieszyła bo i cena przystępna a w papierach 90 koni ale gość mówi że to celowy zabieg bo jak tam kiedyś było ściągane to się pomylili w urzedzie i tak zostawił nie kopał tego tematu wiec i ja nie kopałem i tu mój błąd ;/ co się okazuje w budzie jest silnik afn 110 koni ale w orginale siedział silnik AHH 90 koni . wiec chyba i sterownik nie powinien działać tak jak należy ;/ auto normalnie jeździ i wszystko w nim działa tylko to zapiekające się turbo mnie wnerwia ;/ . i Tu moje pytanie jaki sterownik ogarnie mojego afn w budzie po AHH mam ABS ESP , Climatronic rocznik 2000 po lifcie. Z góry dziękuje za sugestie i jakieś namiary na fachowców najlepiej z okolic Tarnowa woj Małopolskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubak Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 . Witam. Podzieli się ktoś softem do afn z obsługą ESP ? nr 0281010199 038906012 BL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiXX Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Mam na dysku coś takiego, ściągnięte kiedyś na zapas i nie testowane nigdy, tak więc nie gwarantuję że działa Audi A4 1.9TDI 110HP 038906012BL 0281010199 352254.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubak Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Dzięki sprawdzę i dam znać. W weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubak Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 A orientujecie się jak zmienię na BL z AJ trzeba immo adoptować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubak Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 To jak z tym immo? Bo nie chciałbym się na minę władować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubak Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Witam. Zabrałęm się w końcu za zmiane oprogramowania i wszystko przebiegło pomyślnie 1h i gotowe PIXX dzięki mapa sprawna po wgraniu standargowo podpięcie vaga i adaptacje i kodowania. Prócz tych błędw co są w załączniku jeszcze musiałem czujnik kąta skrętu zaadoptować i test drogowy esp/abs. póki co działą jutro większe testy ale kultura pracy i zrywność lepsza jak na tą chwile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaThek Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Był AFN z ESP czy to jakiś MOD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezen Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 (edytowane) To jednak mod bo AFN nie wychodziły w II lifcie a ten dopiero otrzymał inną pompę ABSu i jeszcze ze zmian układu hamulcowego: aluminiowe tylne zaciski Edytowane 29 Grudnia 2020 przez Hezen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi