Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Prośba o sprawdzenie w ETCE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś może sprawdzić Etka czy 2.0 TDI Q 140 KM i 170KM maja rożne skrzynie czy może takie same.

Opublikowano

po tym opisie ciężko cokolwiek sprawdzić w etce :gwizdanie:

Opublikowano

Chodzi o to czy samochody z silnikami BRE lub BPW ( 140 km ) z lat 2006-2008 maja takie same skrzynie biegów i układy napędowe jak auta wyposażone w silnik BRD ( 170KM ) z lat 2006-2008 :)

Chodzi o auta z napędem Quattro.[br]Dopisany: 26 Marzec 2009, 10:25_________________________________________________UP :)

Opublikowano

patrze w ETKE i nie widzę dwóch różnych skrzyń ....

Opublikowano

Madas dziki serdeczne a mozesz podac nr tej skrzyni alebo printscreen :cool1:[br]Dopisany: 26 Marzec 2009, 16:03_________________________________________________UP :)

Opublikowano

30db2cee7bf60cb5m.jpg

nie wiem czy dobrze sprawdziłem bo mam etkę od 3 dni :cool1:

Opublikowano

30db2cee7bf60cb5m.jpg

nie wiem czy dobrze sprawdziłem bo mam etkę od 3 dni :cool1:

to są chyba skrzynie do benzyn 1.8 2.0 i 3.2 :mysli:

Opublikowano

Chyba ta :)

Opublikowano

Tam jest "miliard" tych skrzyń. Najlepiej jakbyś skombinował numery VIN obu aut, które chcesz porównać... :) Ja innej możliwości nie widzę..., naprawdę jest tego mnóstwo i nie wiadomo jaka skrzynia do jakiego modelu, jest tylko wspólna baza skrzyń dla wszystkich silników z danego roku podzielona na 6 biegowe manualne i 6biegowe automaty.

[br]Dopisany: 28 Marzec 2009, 02:33_________________________________________________Ale moment, jeszcze kombinuję jak by Ci pomóc... [br]Dopisany: 28 Marzec 2009, 03:02_________________________________________________Jedyne co Ci mogę powiedzieć to, to jakie typy skrzyń biegów montowane były między innymi w tych 3 modelach silników w A4 Quattro. Ale jak skrzynia konkretnie do jakiego silnika to ETKA tego nie mówi, z tych informacji co podałeś. Potrzebny VIN.

Zatem 6 biegowe ręczne o oznaczeniach - GVB, HEP, HVE, HSM, HVM, JMF, JMG, GYH, HXQ, JMJ - tutaj jedyne kryterium to, że montowane w QUATTRO w dieslach 2L/3L/4.2L

6 biegowe automaty - HHL, HKC, JFN, HYH, JJE - tutaj są tylko dla silników 2litrowych quatro (i benz i diesel)

Zadem, jeżeli chcesz konkretów to VIN albo może program ELSA jest bardziej konkretny, ale ja go nie posiadam.

Pozdrawiam :hi: