Kaszor Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Witam. Mam a4 b6 1.8t bex quattro. Jakieś 3 miesiące temu pojawił sie problem z pływaniem auta (jakby brak wyczucia na kierownicy, wrażenie jazdy po lodzie), szczególnie na autostradzie było to mocno odczuwalne i ciężko było utrzymać zadany tor jazdy przy większych prędkościach (cały czas trzeba było kontrolować kierownicą - auto jakby pływało). Diagnostya zalecił wymianę drążków i dolnego wahacza. Tak też zrobiłem. Problem nadal pozostał a diagnosta nic nie widzi do wymiany. Na ustseianu zbieżności wyszło że nie da się ustawić zbieżności na lewym kole (są odchylenia). Auto lekko ściąga w prawo, wrzucam zdj. Z zbieżności. Po wymianie opon na letnie 18' problem się zmniejszył ale nadal występuje wrażenie braku pełnej kontroli. Proszę o pomoc co to może być bo już tracę pomysły Amory ok 70%, tuleje belki też podobno są ok.
Robero321 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 1 rzecz jak ktoś twierdzi że się nie da ustawić to zmień na innego u którego się da lub będzie umiał to zrobić .. możliwe że masz przesunięcie na sankach i dlatego nie potrafił ustawić 2 jakie drążki ? końcówki drążków czy całe stabilizatory wymieniałeś? Za pływanie często ma wpływ drążek stabilizatora a właściwie oba i jego gumy czasami opony.
Kaszor Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Jak mogę sprawdzić czy jest przesunięcie na sankach? Wymieniłem obie końcówki drążków kierowniczych. Diagnosta dwa razy sprawdzał auto na kanale i szarpakach ale nic pozatym nie widzi.
Robero321 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Uzupełnij profil.. Skąd jesteś ? Zapytaj na forum o dobrego speca od geometrii w twojej okolicy jak mu powiesz że ciężko ustawić geometrię i możliwe że masz przesunięcie na sankach to będzie wiedział co trzeba zrobić .. Poza tym sprawdź stabilizatory i gumy bo głównie one są odpowiedzialne za pływanie
Rekomendowane odpowiedzi