Bogi.. Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Cześć. Muszę wymienić sprężarkę klimy bo padła przez to że skraplacz był dziurawy. Czy trzeba wypłukać układ jeżeli wymienię sprężarkę,dławik,osuszacz, skraplacz? Na dławiku który wyciągnąłem nie ma opiłków! Jedynie brązowy brud,maź z jednej strony... Chciałbym to zrobić jak najmniejszym kosztem bo 3 lata temu już wymieniałem sprężarkę i itp i kosztowało mnie ponad 2kola?. Skraplacz już mam, osuszacz i dławik 100, najgorzej sprężarka bo za używkę trzeba dać 400,500. Noi nabicie...
Chris91 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Widzisz że na dławiku jest błoto i taka maź, czyli w układzie jest to samo jak wymieniasz kompresor skraplacz osusacz to wypłucz przewody i parownik płynem do płukania na bazie rozpuszczalnika aby po płukania płyn odparował i masz wtedy całą klimę zregenerowana. Jak tego nie zrobisz to w przyszłości możesz mieć na nowo problem?
Bogi.. Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) A jakiś konkretny płyn? Tylko z tym płukaniem samodzielnie to trochę problem bo ciężki dostęp jest do przewodów? Można to jakoś zrobić bez domontażu? Niewiem grawitacyjnie jak przewody podkręcam... W sumie chyba do zrobienia. Parownik za schowkiem jest? A jak to osuszyć później z tego płynu? Sa jakie sa jakies filmiki i opis jak to zrobić? Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez Bogi..
pila24 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Niezły szłam na dławiku,wymieniałem rok temu i jestem pewien że to fabryczny był-czysty jak nowy. Parownik jest za schowkiem,niestety aby go wyciągnąć trzeba by było rwać dechę i cały układ klimatyzacji wyciągać. Płukanie klimatyzacji - jak robić to prawidłowo - MotoFocus.pl MOTOFOCUS.PL Jednym z powtarzających się ostatnio zabiegów podczas naprawy układów klimatyzacji w samochodach jest proces płukania. W celu przeprowadzenia prawidłowej naprawy po zatarciu sprężarki lub...
Rekomendowane odpowiedzi