Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kupno fotelika samochodowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w niedługim czasie będzie mi potrzebny fotelik (nosidełko) samochodowy. W samochodzie mam isofix i planuję kupić nosidełko z bazą. Tylko nie wiem czy kupić od razu taką bazę która sprawdzi się też w późniejszym czasie czyli np w foteliku do 4 roku życia, czy po nosidełku zrezygnować z bazy isofix i fotelik montować już pasami?

Opublikowano

jak kupisz z bazą to będziesz musiał zostać już z danym modelem fotelika przyszłościowo, w tym wypadku warto poczytać opinie zarówno o foteliku początkowym, ale też o tym który później będziesz używał na tej samej bazie.

Foteliki bez isofixa są mało praktyczne, każde wyciąganie i przekładanie fotelika to zabawa z pasami. Foteliki na bazie są duże szybsze w montażu, szczególnie przydatne jak przekładasz często fotelik z auta do auta lub przy foteliku/nosidełku.

Opublikowano

Nosidełko miałem Maxi Cosi CITI, ale średnio byłem zadowolony, montowanie pasami na dłuższą metę to katorga.

Z kolei jeśli chodzi o porządny fotelik to polecam fotelik GB Vaya lub Cybex Sirona I-Size (oba to siostrzane modele). Koszt to ok. 1600-1800 zł, ale moim zdaniem warto. Fotelik jest montowany na ISOFIX, ma wkładkę dla noworodka którą później wyciągasz jak mały podrośnie. Wystarcza do ok. 4 roku życia (0-18kg). Fotelik jest obrotowy, ustawiasz sobie bokiem jak wkładasz dziecko, a potem przodem lub tyłem. Super sprawa.  

Opublikowano

Ja też korzystam z cybexa na bazie M. Córa ma 2,5 roku, jest wysoka i szczupła ale niestety w zimowej kurtce dosyć grubej w sironie miała już ciasno. Teraz przy lżejszej kurtce jest ok ale na zimę muszę szukać już nowy fotelik. Po za tym jestem bardzo zadowolony z fotelika z bazą na ISOFIX.

Opublikowano

Romer

Edytowane przez Dev

Opublikowano
  • Autor

Nosidełko zamówione, dzięki wszystkim za info:thumbup1:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Sporo piszecie prawdy jak i nie prawdy wiec chętnie służę pomocą i na przyszłośc po fotelik zapraszam do siebie ? Pozdrawiam 

Opublikowano

Siemanko! Właśnie przyszla paczka od Kolegi Tamka :wink: Bardzo mily kontakt i fachowa pomoc w złożeniu zestawu dla pierwszego dziecka ( jestem zielony - chyba jak każdy kto pierwszy raz zostanie ojcem :) )Polecam z czystym sumieniem, kontakt jak i załatwienie sprawy to czysta przyjemność. 

Zestaw to wózek plus spacerówka Mutsy Nio Adventure, baza Maxi Cosi 3wayfix plus fotelik Maxi Cosi Pebble Pro

No i oczywiście adaptery.

Jeszcze raz wielkie dzięki Tamek 

20200930_155056.jpg

20200930_154920.jpg

Edytowane przez Marecki23