Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swap 1.6 ALZ -> 1.8T BFB?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z racji tego, że szkoda mi sprzedawać mojego egzemplarza (lakier jak i blacha jest w super stanie, spoczko wyposażenie - po prostu takiego egzemplarza z lepszym silnikiem szukałbym latami), a naprawdę brakuje mi już mocy i zaczynam się przez to męczyć - chciałbym się zapytać:

Czy orientuje się ktoś i mógłby mi w przybliżeniu oszacować cenę swap'a 1.6 ALZ na 1.8T BFB razem z wszystkimi potrzebnymi komponentami?
Dodam, ze aktualnie posiadam LPG i ze w 1.8T na razie bym jej nie doliczał ponieważ raczej nie będzie potrzeby jej zakładać :)

Tak wiem ze się to mega nie opłaca, że lepiej sprzedać i kupić inny lub kupić anglika i podmieniać wszystko, pytam tylko o cenę części jak i szacowaną wartość robocizny - będę miał jeszcze troszeczkę czasu do namysłu. 

Pozdro!

Opublikowano

Ta kwota będzie porównywalna albo i  przekroczy wartość Twojego obecnego auta. Temat wielokrotnie podejmowany i nieopłacalny. Jeszcze jakbyś sam przy tym grzebał to można widzieć w tym sens...

Edytowane przez przem8

Opublikowano

Jeżeli masz zadbane i nieroszczeniowe auto (nie usterkuje nadmiernie) to na Twoim miejscu po prostu podchodziłbym do samochodu jako do bólu użytkowego, a nie dynamicznego, bo takim nie będzie....

Tak jak przedmówca napisał, za dużo kombinacji, a sprzedawać jak jest w porządku mija się z celem.

Zresztą chyba w momencie zakupu 1,5 tonowego auta z tym silnikiem zdawałeś sobie sprawę, że demonem dynamiki to on nie będzie.

Niejednokrotnie czytałem pozytywne opinie właścicieli tych aut w tej konfiguracji silnikowej, ale do spokojnego przemieszczania się i tak powinieneś do tego podchodzić.

A jak zrobisz to już Twoja decyzja.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Każdy odsyła do tematów które są już wałkowane - spoko, ale nigdzie nie ma odpowiedzi na to co kto pyta... Pytanie jest proste, co trzeba wymienić prócz silnika 1.6 na 1.8T, z tego co się orientowałem większość części pasuje, więc w czym jest problem? Nikt nie odpowiedział tak na żadnym temacie, większość odpowiedzi to: "Nie opłaca się" "lepiej sprzedać" jak nie macie konkretnej odpowiedzi na konkretne pytanie to po co odpowiadać? Czy gdzieś jest odpowiedź na pytanie: "Czy komponenty podejdą?" Nie, a jak się mylę to przeprosze i przyznam rację. 

Opublikowano

Praktycznie wszystko pod maską, hamulce zostałyby, z klimą nie wiem czy wszystko podejdzie + zapewne pas przedni do tego wydech o kabelkologi nie wspominając i ożenić to trzeba ze skrzynią biegów.  Cena potrzebnych podzespołów jest tylko część kosztów, ubrać to tak żeby działało, to i czasu trzeba który kosztuje. Tak jak już wyżej napisane ma to sens jeśli zrobi się to osobiście, lub nie liczy się z kosztami "robię bo chcę".

Edytowane przez tass