Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jakie HID'y ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko bez nerwów, wiem że temat był poruszany kilka razy a może więcej.

Czytałem już sporo na temat HID-ów i mam jeden zgryz

Co brać :confused4:

Mam zamiar wstawić je w halogeny i teraz czy brać H11 6000K, a może H7 4300K

Wstawiam je aby lepiej oświetlały drogę no i jak sie rozumie dla lansu :>

Jeszcze jedno co wstawić aby panowie mundurowi nie kręcili nosem przy kontroli.

Z góry dzięki.

P.S Tylko proszę mnie nie odsyłać do :szukaj:

szybka odpowiedz i po sprawie

Pozdr

Opublikowano

Czym wyższa temperatura tym gorzej widać w deszczu i mgle.

Opublikowano
  • Autor

Jestem już prawie zdecydowany na H11 6000K, tylko że ma ori Xenony ze spryskami i samopoziomowaniem i on mają pewnie 4300 K

Jak wyglądać będzie takie połączenie?

Opublikowano

W takim razie szukaj jedynie zarników pod D2S badx D2R musisz sobie sprawdzic jakie masz aktualnie. Kompletów Hidów nie kupuj bo Ci akurat niepotrzebne, poniewaz to jest komplet H7 plus przetwornica a ty masz przeciez juz w orginale

Poszukaj żarników phillipsa najlepiej 5000k :good:

Aaa nie doczytałem że w halogeny :przebiegly:

Montuj max 6000k a zestaw bierz jaki Ci sie spodoba bo nie ma reguły, mozesz mieć zakłucenia na radio i CB ale o tym chyba wiesz :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Jak jest z zakłóceniami w momencie gdy halogeny są wyłączone, przecież nie będe jeżdził na nich cały czas.

Przetwornice wcisne w dolny pas i powinno być ok.

Opublikowano

u mnie w podpisie na dole jest zdjecie,jak wygladaja hidy 6000 w przeciwmgielnych i w soczewce :wink4: bralem najtansze z ebaya-zaklocen w radiu nie ma zadnych,nie wiem jak w CB,bo nie mam,co do policjii-w anglii przeciwmgielne mozna miec,ale nie sa obowiazkowe,dlatego nie ma jasnych wskazan,co do nich,ale wszedzie jest tak samo-swiatlo ma byc biale,lub zolte-wiec temperatura powyzej 8000 juz idzie w niebieskosc,potem w fiolet i moze byc problem przy kontroli-osobiscie polecam 4300 lub 6000-,wybor nalezy do ciebie... :wink4:

Opublikowano

Kupuj jakiegokolwiek hida - jak padnie, to trudno, taki los - wtedy wymienisz przetwornicę lub żarnik za 50 zł i jedziesz dalej, a jak zainwestujesz w lepszy zestaw, to Cię bardziej zaboli finansowo - nie ma reguł, a tym bardziej, że to ma być do halogenów, więc spokojnie możesz brać taniego hida.

Opublikowano

Panowie ja mam hidy 8000K i po roku przetwornica siada :thumbdown: słyszałem ze najlepsze sa do 6000k ale co tam,liczy sie efekt a moim zdaniem ponizej 8000k nie ma go ale kwestia gustu,a co do kontroli i przegladow to mi nie przeszedl z 4300k.Pozdro :hi:

Opublikowano

...jest roznica,pomiedzy efektem swiatel,dla oczu obserwatorow,a efektem swiatel dla oczu kierowcy... :wink4:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

siemanko i nastała pora, że przymierzam się do założenia w mojej b6 zestawu HID. tylko tak jaki będzie najlepszy mam parę już na oku przeszukałem sobie ebaya i mam kilka ofert i co sądzicie o nich Panowie, która będzie się nadawać do mojej a4

1. http://cgi.ebay.co.uk/Xenon-HID-conversion-KIT-H1-H3-H7-FOR-AUDI-VW-BMW-BENZ_W0QQitemZ220288018391QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item334a3067d7&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1689%7C293%3A1%7C294%3A50

2 http://cgi.ebay.co.uk/Xenon-HID-conversion-Kit-Audi-A4-2001-2009_W0QQitemZ260394833508QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item3ca0bdd664&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1689%7C293%3A1%7C294%3A50

3 http://cgi.ebay.co.uk/XENON-HID-CONVERSION-KIT-AUDI-80-90-100-A4-TT-H4_W0QQitemZ310151923560QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item48367ec768&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1689%7C293%3A1%7C294%3A50

4 http://cgi.ebay.co.uk/AUDI-A4-1999-HID-XENON-LIGHTS-CONVERSION-KIT-6000K_W0QQitemZ350215889974QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item518a7e6436&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1689%7C293%3A1%7C294%3A50

Żarówkę wybieram sobie taką jaką mam teraz jak np. h7 to h7 barwa to najprawdopodobniej 6000k bądź 4300K

A i mam jeszcze pytanie w sprawie Fisu bo mam pełną wersje i czy jak założę, któryś zestaw to wyskoczy mi błąd ze żarówka spalona?

:hi:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzeje temat :)

Mam pytanko

1. Czy przy montowaniu HID-ów trzeba ciąć ori kable??

2. Czy przetwornica bedzie pasowac w ori miejsce na przetwornice pod lampą??

3. Takie coś podejdzie do mojej furmanki?? http://moto.allegro.pl/item933822746_zestaw_hid_xenon_h7_ksenon_ksenony_xenony_fv_gw.html

Dzieki pozdrawiam

Opublikowano

ad 1- nie trzeba

ad 2- jeśli typu "slim" to tak

ad 3- tak,ale przetwornica jest wielkości paczki papieroaów-więc musisz znalezć miejsce na nią :wink4:

Opublikowano

domjenick a ty masz u siebie ori xenon czy HID??

To zeby nie ciąć kabli trzeba dokupić jeszcze jakiś adapter/redukcje czy sa może jakieś przetwornice przystosowane pod kostki które ma Audi??

W osłonie tej plastikowej z tyłu lampy trzeba wycinac otwór zeby puścic tam kabel czy można to jakoś inaczej obejść??

Opublikowano

domjenick a ty masz u siebie ori xenon czy HID??

To zeby nie ciąć kabli trzeba dokupić jeszcze jakiś adapter/redukcje czy sa może jakieś przetwornice przystosowane pod kostki które ma Audi??

W osłonie tej plastikowej z tyłu lampy trzeba wycinac otwór zeby puścic tam kabel czy można to jakoś inaczej obejść??

ja mam hidy i to wycięcie w klapce jest po to,żeby "zamknąć" lampe i uniemożliwić potencjale parowanie

Paweł-żadnych adapterów i łączników nie potrzebujesz-wypinasz ori zarówkę,do tej kostki wkładasz kable idace od przetwornicy,z przetwornicy wychodza dwa kable-odpowiednie końcówki uniemożliwią pomyłkę,podłączasz żarnik i świeci :wink4:

Opublikowano

ćzyli w tej klapce dziure trzeba wyciać na kabel, nie idzie sie wpiąć w gniazdo które jest oryginalnie z tyłu lampy??

A jak połączyć przetwornice z kablem zasilającym?? tam trzeba cos rezać??

Opublikowano

Opublikowano

Aha :> czyli ogólnie to jest proste jak jeba*** :naughty:

Teraz juz czaje co i jak :tongue4:

A ty gdzie masz przetwornice?? są gdzieś schowane czy masz je na widoku jak sie otworzy maskę??

Opublikowano

Aha :> czyli ogólnie to jest proste jak jeba*** :naughty:

Teraz juz czaje co i jak :tongue4:

A ty gdzie masz przetwornice?? są gdzieś schowane czy masz je na widoku jak sie otworzy maskę??

ja mam na widoku,bo w UK HIDy nie są nielegalne :wink4:
Opublikowano

Bo w UK jest luz i się nie czepiają byle czego :)

A pamietasz może u kogo ty je kupiłeś?? kupiłes na allegro czy ebay-u?? Zależy mi na takich zeby tylko podłączyć tak jak na filmiku a nie zebym musiał cos lutowac bo tu w UK nie ma lutownicy na chacie :confused4: