phiel Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Cześć Muszę dzisiaj wybrać w końcu opony do mojej A4. Byłem praktycznie zdecydowany na Dębice UHP2, ale zacząłem zastanawiać się nad wielosezonem. Niestety, przez pandemię, mój budżet ucierpiał, a autem prawie nie jeżdżę póki co (i pewnie jeszcze przez pół roku się to nie zmieni). Zastanawiam się nad wielosezonem z najwyższej półki, takim bardziej pod letnie warunki (Wrocław i okolice). Moc nie jest duża, napęd przód, chociaż waga też robi swoje. Nie jeżdżę zbyt szybko (po autostradach), chociaż często biorę agresywne zakręty + styl jazdy raczej też dynamiczny. Z góry dziękuję za opinie
Axel1 Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Jak masz AC to , sprawdź czy możesz stosować takie wynalazki.
Marciol Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 (edited) Jeśli chodzi o dębice uhp2 mogę szczerze z całego serca polecić, w tamtym sezonie kupiłem komplet i spisywały się super, teraz leci drugi sezon i złego słowa nie mogę powiedzieć, fajnie trzymają w zakrętach u mnie 235/45/17 O wielosezonie się nie wypowiadam gdyż nigdy nie miałem i raczej sceptycznie do tego podchodzę. Edited May 12, 2020 by Marciol 1
pila24 Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 5 godzin temu, Axel1 napisał: Jak masz AC to , sprawdź czy możesz stosować takie wynalazki. Skąd bierzesz takie teorie?
Lukasz_mk2 Posted May 24, 2020 Posted May 24, 2020 W dniu 12.05.2020 o 17:42, pila24 napisał: Skąd bierzesz takie teorie? pewnie z OWU
pila24 Posted May 24, 2020 Posted May 24, 2020 5 godzin temu, Lukasz_mk2 napisał: pewnie z OWU Zabrzmiało jakby po dzwonie likwidator szkód z oc miał stwierdzić że nowe opony wielosezonowe u poszkodowanego były przyczyną tego iż wjechał we sprawcę który wymusił.
pila24 Posted May 24, 2020 Posted May 24, 2020 1 godzinę temu, Lukasz_mk2 napisał: mówimy o odszkodowaniu z AC, a nie OC Jeżeli zdarzenie miało by miejsce zimą a opony miałby homologację zimową to nie mogą sie przyczepić do niczego. Auto korekcja zmieniła mi AC na OC ?
Recommended Posts