Jump to content
IGNORED

Dębica czy wielosezon premium

Recommended Posts

Posted

Cześć ;)

Muszę dzisiaj wybrać w końcu opony do mojej A4. Byłem praktycznie zdecydowany na Dębice UHP2, ale zacząłem zastanawiać się nad wielosezonem. Niestety, przez pandemię, mój budżet ucierpiał, a autem prawie nie jeżdżę póki co (i pewnie jeszcze przez pół roku się to nie zmieni). 

Zastanawiam się nad wielosezonem z najwyższej półki, takim bardziej pod letnie warunki (Wrocław i okolice). Moc nie jest duża, napęd przód, chociaż waga też robi swoje. Nie jeżdżę zbyt szybko (po autostradach), chociaż często biorę agresywne zakręty + styl jazdy raczej też dynamiczny.

Z góry dziękuję za opinie :D

Posted

Jak masz AC to , sprawdź czy możesz stosować takie wynalazki.  

Posted (edited)

Jeśli chodzi o dębice uhp2 mogę szczerze z całego serca polecić, w tamtym sezonie kupiłem komplet i spisywały się super, teraz leci drugi sezon i złego słowa nie mogę powiedzieć, fajnie trzymają w zakrętach u mnie 235/45/17

O wielosezonie się nie wypowiadam gdyż nigdy nie miałem i raczej sceptycznie do tego podchodzę.

Edited by Marciol
  • Upvote 1
Posted
5 godzin temu, Axel1 napisał:

Jak masz AC to , sprawdź czy możesz stosować takie wynalazki.  

Skąd bierzesz takie teorie?

• 2 weeks later...
Posted
W dniu 12.05.2020 o 17:42, pila24 napisał:

Skąd bierzesz takie teorie?

pewnie z OWU

Posted
5 godzin temu, Lukasz_mk2 napisał:

pewnie z OWU

Zabrzmiało jakby po dzwonie likwidator szkód z oc miał stwierdzić że nowe opony wielosezonowe u poszkodowanego były przyczyną tego iż wjechał we sprawcę który wymusił. 

Posted

mówimy o odszkodowaniu z AC, a nie OC

Posted
1 godzinę temu, Lukasz_mk2 napisał:

mówimy o odszkodowaniu z AC, a nie OC

Jeżeli zdarzenie miało by miejsce zimą a opony miałby homologację zimową to nie mogą sie przyczepić  do niczego. Auto korekcja zmieniła mi AC na OC ?