Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klimatyzacja nie chłodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam problem z klimatyzacja z którym borykam sie od tamtego roku i nadal nie został rozwiązany mianowicie gdy samochód postoi dlugo na słońcu jak jest mniej wiecej powyżej 20/25 stopni to po odpaleniu auta i włączeniu klimy obroty silnika wgl nie spadaja i nie slychac ze sprężarka sie wlacza (piszczy mi lekko pasek) i nie raz jest tak ze musze przejechać 30km i potrafi sie włączyć lecz nie zawsze, nie raz jak nie działa i zgasze i zapale auto to się włącza dodam ze jak postoi dlugo na tym słońcu strasznie cieple powietrze leci i leci i wgl sie nie chłodzi lecz gdy auto stoi i nie jest tak gorąco klima załącza sie normalnie i chłodzi ladnie, dodam ze na komputerze błędów żadnych od czego to moze byc? 

Opublikowano

Może od nabica klimy? Sprawdź jakie masz ciśnienie w układzie vagiem.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, przem8 napisał:

Może od nabica klimy? Sprawdź jakie masz ciśnienie w układzie vagiem.

Raczej nie to bo rok temu byla nabijana i po nabiciu bylo to samo 

Opublikowano
  • Autor

A w której grupie sie to sprawdza to sprawdzę od razu jak sie nie włączy 

Opublikowano

grupa 001. do tego warto sprawdzić grupę 002 i temperaturę parownika w grupie 010 podczas schładzania.

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, MaTeo85 napisał:

grupa 001. do tego warto sprawdzić grupę 002 i temperaturę parownika w grupie 010 podczas schładzania.

A jakie powinny byc poprawne wartości jutro. Postaram sie sprawdzić? 

Opublikowano

chyba 2.5 stopnia na parowniku evaporator się nazywa jakoś tak 

Opublikowano
  • Autor

Panowie sprawdziłem grupe 1 jak klima dzialala i wyglada tak, dodam ze rano jak wsiadlem do auta i odpalilem klime nic nie ruszyło ani wiatrak ani sprężarka i jeszcze mam cos takiego ze wyskakuje mi błąd nie w klimie a silniku czujnik g62 przerwa w obwodzie czujnik byl duzo razy wymieniany okazalo sie ze wtyczka do d*py i zostala wymieniona i wszystko smiga bledu nie ma poki nie włączę klimy dlaczego tak? 

Snapchat-1597924082.jpg

Opublikowano

Pokaż bloki 001 002 i 010 przed odpaleniem rano auta i później po odpaleniu po kilku minutach z klimą ustawiona na LO i nawiew na maxa na środkowe kratki.

Dodatkowo możesz też grupę 009 pokazać.

Opublikowano
  • Autor
46 minut temu, MaTeo85 napisał:

Pokaż bloki 001 002 i 010 przed odpaleniem rano auta i później po odpaleniu po kilku minutach z klimą ustawiona na LO i nawiew na maxa na środkowe kratki.

Jutro wstawię 

Opublikowano
  • Autor
19 godzin temu, MaTeo85 napisał:

Zrobiłem dzis przed włączeniem i po włączeniu i bez zmian bylo

Snapchat-1416094687.jpg

Snapchat-858337523.jpg

Snapchat-1016643623.jpg

Snapchat-20493765.jpg

Opublikowano

Do sprawdzenia po pierwsze sprzęgło kompresora, jak jest sprawne to zawór sterujący lub sam kompresor.

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, MaTeo85 napisał:

Do sprawdzenia po pierwsze sprzęgło kompresora, jak jest sprawne to zawór sterujący lub sam kompresor.

Sprzęgło bylo robione dziwne to wszystko bo włączyłem klime przejechałem z 8 km i dopiero sie włączyła 

Opublikowano

no to wskazywało by na zawór sterujący. Albo uszkodzony, albo coś z olejem w układzie albo wilgoć i też może się blokować.

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, MaTeo85 napisał:

no to wskazywało by na zawór sterujący. Albo uszkodzony, albo coś z olejem w układzie albo wilgoć i też może się blokować.

To celować w zawór czy od razu lepiej wymienić sprężarkę i sie nie bawic? 

Opublikowano

Nie wiem zależy jaki masz budżet.

Warto też odciągnąć czynnik i na dobry początek wyjąć dyszę rozprężną i zobaczyć co na niej siedzi. Jak syf to wiadomo że trzeba robić cały układ razem z płukaniem

Opublikowano
  • Autor
W dniu 21.05.2020 o 07:25, MaTeo85 napisał:

Nie wiem zależy jaki masz budżet.

Warto też odciągnąć czynnik i na dobry początek wyjąć dyszę rozprężną i zobaczyć co na niej siedzi. Jak syf to wiadomo że trzeba robić cały układ razem z płukaniem

Wczoraj sprawdzałem klime i jest taka dziwna sytuacja jak klima za którymś razem sie załączy i jest na LO i ja maxa to chłodzi ale jak zwieksze temperaturę o kilka stopni i wrócę znowu na LO to sprezarka juz nie chodzi, co z nia nie tak?