Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zwykłe turbo czy hybryda?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem otwórz w mojej a4 b7 1.8t (BFB) na wolnych obrotach dymi mi z tłumika jak jest silnik nagrzany A jak jadę nie ma dymu turbo się kończy?

Drugie moje pytanie jak okaże się że to turbo to czy hybryda będzie pasować ? I na jakiej zasadzie będzie to działać będzie sam przyrost mocy po montażu hybrydy ? Bez ingerencji w oprogramowanie ? Czy jak ? I jaka moc jest brana pod uwagę???

Opublikowano

A ubywa oleju przy tym? Nie koniecznie to akurat turbo. Trzeba by ściągnąć tip i chociaż zobaczyć jaki luz na wirniku. Może uszczelniacze zaworowe, albo jeszcze kupa innych rzeczy.

Hybryda na bazie k03/k03s będzie pasować, jedna p&p inna może mieć inną średnicę na tip. Zależy jaka hybryda to będzie potrzebna korekta w sofcie w większości przypadków, ale przy jakiejś stage1+ obędzie się bez korekty. Ale tu znów jak chcesz przyrost to ciągnie to za sobą wtryski, IC i masę innych rzeczy, wszystko zależy od oczekiwań.

Opublikowano
  • Autor
30 minut temu, MichauKR napisał:

A ubywa oleju przy tym? Nie koniecznie to akurat turbo. Trzeba by ściągnąć tip i chociaż zobaczyć jaki luz na wirniku. Może uszczelniacze zaworowe, albo jeszcze kupa innych rzeczy.

Hybryda na bazie k03/k03s będzie pasować, jedna p&p inna może mieć inną średnicę na tip. Zależy jaka hybryda to będzie potrzebna korekta w sofcie w większości przypadków, ale przy jakiejś stage1+ obędzie się bez korekty. Ale tu znów jak chcesz przyrost to ciągnie to za sobą wtryski, IC i masę innych rzeczy, wszystko zależy od oczekiwań.

Tu jest temat na 99% to że turbo olej mi też ginie ale nie za dużo ale też mam tak że turbo mi świszczy 

Opublikowano

Odme lepiej sprawdz. U mnie turbo świszczy od 6lat, a nie ma luzu, łopatki całe i dmucha jak trzeba.

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, przem8 napisał:

Odme lepiej sprawdz. U mnie turbo świszczy od 6lat, a nie ma luzu, łopatki całe i dmucha jak trzeba.

A jak można sprawdzić odmę tą? 

Opublikowano

Zacznij od tego czy ten grzybek odmy jest sprawny. Odma ma być drozna i wszelkie zaworki mają działać prawidłowo. Jak turbo pije olej to powinno go być sporo w dolocie.

Opublikowano
  • Autor

To turbo tak świszczy ??

Opublikowano
  • Autor

Czy to wina turbo jest? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 21.05.2020 o 11:35, Marcinlbn24 napisał:

Witam mam problem otwórz w mojej a4 b7 1.8t (BFB) na wolnych obrotach dymi mi z tłumika jak jest silnik nagrzany A jak jadę nie ma dymu turbo się kończy?

Drugie moje pytanie jak okaże się że to turbo to czy hybryda będzie pasować ? I na jakiej zasadzie będzie to działać będzie sam przyrost mocy po montażu hybrydy ? Bez ingerencji w oprogramowanie ? Czy jak ? I jaka moc jest brana pod uwagę???

Jaki kolor dymu?

A co do hybrydy to kwestia jeszcze jaka. Są hybrydy, które można włożyć i jeździć na seryjnym sofcie bez problemu