Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Omijajcie poniższe stacje paliwowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja z kolei dla wszystkich aut z VP (choć wkrótce zaczynam test długodystansowy także na teścia PD) polecam Bioester z Bliskiej. Tego nie podrabiają, żadnych różnic w spalaniu i mocy nie zauważyłem (łącznie zrobiłem 2-ma autami na nim ok. 30 tys. km), cena mocno konkurencyjna - dziś w RZ tankowałem po 2.99 !, gdy cena ON to ponad 3.50. W sumie to to ma wyższą liczbę cetanową niż ON, lepiej także smaruje pompę. Najczęściej tankuję w RZ na Przemysłowej i w KR na 29-go Listopada.

tylko że biopaliwa nie są zalecane dla silników Audi a tym bardziej do PD

po 30tkm to nawet po oleju rzepakowym nic nie będzie :>, cena może i konkurencyjna ale czy na dłuższą metę

Opublikowano

Obszar Warszawa i okolice.

Stancja paliw orlen na solcu - NIE POLECAM, ponad przeciętna cena paliw, auto dużo pali. Gdy miałem renault Clio 1.2 benzyniak po zalaniu u nich palił mi 12L /100 :kox:

Ostatnio zalałem :a4fan: (bo musiałem...) to autko muliło i szybciej zapaliła się rezerwa porównując zalanie na innej stacji tą samą ilość paliwa :slina:

POLECAM

Stacja neste w jankach (tanie paliwo, autko ładnie myka, odpaliło przy -20...).

Stacja pegaz w pęcicach, paliwo tak samo dobre jak na neste, lekka różnica cenowa (stacja nie jest samoobsługowa).

Stacja Lukoil przy tesco na radzymińskiej, paliwo tanie jak na neste(!), obok jest stacja tesco i pewnie stąd taka cena,bez problemów jak dotąd.