Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Modul komfortu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bezpieczniki ok a które przekaźnik za takie rzeczy odpowiadaja

Opublikowano

z tego co widać to błędy w module komfortu są typowe dla przełamanych kabli w drzwiach.

Błędy w module Instruments (Adres 17) są błędami sporadycznymi, więc wypadało by je pierw skasować a później odczytać ponownie.

Błędy z adresu 16 to coś dziwnego, bo adres 16 to moduł kierownicy (steering wheel) i pierwszy raz się spotkałem, aby błędy dotyczące sterowników drzwi zapisywały się w tym module.

Radziłbym pożyczyć od kogoś inny kabel i przeskanować auto jeszcze raz

Opublikowano

Podpinałem już pod tozne interfejsy. Nawet też posiadam delphi i to samo wyskakuje 

Opublikowano

Błędy wg mnie pochodzą od zakłóceń lub braku kounikacji na szynie can comfort. Jeśli u Ciebie jest problem z prawymi dzwiami to rzeczywiście warto sprawdzić kable w przelotce. Dziwne trochę że miga podświetelnie licznika.

Opublikowano

U mnie przyczyną było zaśniedziałe i nie działające już połączenie na szynie can. Zrobiłem je koło komfortu jak dorabiałem PDC, a jako że jest to miejsce narażone na dostawanie się wody, u mnie pod pływem wilgoci rozwaliło się po kilku latach. Połączenie przeniesione, kable polutowane i wszystko działa. 

Jeśli w aucie nie było nic modzone to najszybciej uszkodzeniu mogły ulec wiązki do drzwi.