Norbas Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Hejo wszystkim, od niedawna zawitał kolejny pojazd w garażu. Wymogi... Automat, czujniki parkowania z tyłu, miejsce na wózek w bagażniku, miejsce na fotelik dla malucha. Marka: VW Polo 6C Przebieg w dniu zakupu: 24 800km Silnik: 1.0TSI (CHBZ) 95KM BlueMotion Skrzynia: DSG 7 biegów ("sucha") Kolor: Flash Red Zwykłe lampy + siuśki DRL+CLH Halogeny + doświetlanie zakrętów Centralny zamek + otwieranie/domykanie szyb z kluczyka Szyba przednia akustyczna Czujnik deszczu + zmierzchu PDC przód + tył wraz z kamerą Aktywny tempomat (ACC) z front assist i funkcją awaryjnego hamowania i ochroną pieszych Kierownica 3-ramienna, wielofunkcyjna, sportowa, obszyta skórą, ścięta DAB Kontrola cisnienia w kołach 6 jaśków Climatornic Grzane fotele Start/Stop ISOFIX FIS w kolorze + wskaźnik biegów 4x el. szyby Lusterko wewnętrzne fotochrom Elektryczne i podgrzewane lusterka Airbag off Pakiet dodatkowych schowków Lato 15' Zima 15" +++ Zrobione: Start/stop deaktywacja Pokazywanie mozliwej ilosci paliwa do zatankowania Test zegarów Ledy we wnętrzu
trepek Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Fajny pomykacz Jak Ci się sprawuje DSG? Nie ma opóźnień podczas zmiany biegów albo przy redukcji? Też mnie korci ta skrzynia, tylko myślę o jakiejś Jettcie 1.4 TSI.
Norbas Opublikowano 7 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2020 28 minut temu, trepek napisał: Fajny pomykacz Jak Ci się sprawuje DSG? Nie ma opóźnień podczas zmiany biegów albo przy redukcji? Też mnie korci ta skrzynia, tylko myślę o jakiejś Jettcie 1.4 TSI. Skrzynia chodzi bardzo ładnie. Zero opóźnieni, szarpnięć przy zmianie. Jedynie jak dojeżdżasz do skrzyżowania i się toczysz i nagle dajesz mu gaz to jest opóźnienie ale te oprogramowania do 2017 tak maja. Ale mimo wszystko inaczej się jeździ z mokra i sucha. Sucha jak zmieni to tak jakbyś miał na chwilkę odłączone sprzęgło i nagle dołączone. W mokrej jakby sprzęgło było caly czas zespolone z motorem. Jeździłem jeszcze superbem z sucha. Rok produkcji był przed końcem 2018 także znowu inny program i troszkę rozbudowana skrzynia. Tam nie zauważyłem tych opóźnień. Rozmawiałem z kolega z aso i mówił, ze w polo/fabi/ Ibizie w silnikach 1.0/1.2 maja mało aut ze zużytymi sprzeglami w przedziale 100-150kkm. Golf/ octavie/ superby już przy 80kkm mogą mieć zużyte sprzęgła i szarpie podczas zmiany na wyższy bieg. W suchej aso nie przewiduje wymiany oleju, ja do wymiany mam jeszcze sporo czasu jakbym chciał to zrobić. Obecnie 25kkm także zastanawiam się czy 30kkm nie odfajkować tego. 1.4 tsi fajny silnik ale oglądałem/ słuchałem je w 5 różnych autach i 2 chodziły według mnie poprawnie. Wsio poniżej 90kkm. Najlepiej chyba szukać wersji bez ACT. W która jette celujesz ? Oglądałem 6 generacje z 1.6tdi i dsg. W środku wydaje mi się ze słabsza jakość wykończenia niż golf 7 ale jakby troszkę więcej miejsca na tylnych siedzeniach. Ponadto od tankowania na dystansie 255km wyszło 5.7 przy cyklu mieszanym. Także nie jest źle a auto tez deptane od
trepek Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 (edytowane) Myślę o Jetcie (Jettcie? Jecie?) 6c czyli tej z lat 2010-2018 ale po 2014r czyli po modernizacji silnikow TSI i jesli juz to jakis model z naprawde niskim przebiegiem i na full wypasie, 150KM, max 30-35 tys km, tak aby nic przy samochodzie nie robić prócz rzeczy serwisowych. Czytałem o materiałach wykończeniowych to część jest ok a część delikatnie mówiąc "twarda". Typowy samochód w trasy bo na co dzień i tak jest Yaris ;-) Spalania w tych nowych TSI sa niesamowicie niskie. Edytowane 7 Czerwca 2020 przez trepek
Norbas Opublikowano 7 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2020 58 minut temu, trepek napisał: Myślę o Jetcie (Jettcie? Jecie?) 6c czyli tej z lat 2010-2018 ale po 2014r czyli po modernizacji silnikow TSI i jesli juz to jakis model z naprawde niskim przebiegiem i na full wypasie, 150KM, max 30-35 tys km, tak aby nic przy samochodzie nie robić prócz rzeczy serwisowych. Czytałem o materiałach wykończeniowych to część jest ok a część delikatnie mówiąc "twarda". Typowy samochód w trasy bo na co dzień i tak jest Yaris ;-) Spalania w tych nowych TSI sa niesamowicie niskie. Nom od 2012 weszły już EA211 w golfie 7 i a3 8V ... na pasku i bez poważniejszych problemów. Zdąża sie, ze przy turbo jak się nie mylę cięgno się wyrabia i grzechoczę. Kupuje się specjalny klips i po problemie. W dżecie poliftowej 2014 wkładali silniki ea211 Z paskiem i już z technologia ACT i są jeszcze bardziej oszczędne od tych pierwszych ea211. Ale ty to juz pewnie wiesz ? Jak znajdziesz z niskim pewnym przebiegiem to warto brać.
trepek Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 I własnie w takie cos bym polowal, koniecznie z lampami ledowymi i bixami. Tylko @trepkowa jeszcze nie przekonana, że jak to tak Audi żadnego nie będzie... Ale to zobaczymy jeszcze od budżetu ale A3 8V limo to ciężko będzie znaleźć z malym przebiegiem i w rozsądnych pieniądzach
Norbas Opublikowano 7 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2020 2 minuty temu, trepek napisał: I własnie w takie cos bym polowal, koniecznie z lampami ledowymi i bixami. Tylko @trepkowa jeszcze nie przekonana, że jak to tak Audi żadnego nie będzie... Ale to zobaczymy jeszcze od budżetu ale A3 8V limo to ciężko będzie znaleźć z malym przebiegiem i w rozsądnych pieniądzach To co jak coś b6 na liście do odsprzedania jest ? Ja tez chciałem coś z audi... a1 albo a3 ale za ta cenę to tam nic w wyposażeniu nie było.
trepek Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 1 minutę temu, Norbas napisał: To co jak coś b6 na liście do odsprzedania jest ? Ja tez chciałem coś z audi... a1 albo a3 ale za ta cenę to tam nic w wyposażeniu nie było. Tak, b6 pewnie na jesien pojdzie na sprzedaż :/ Szkoda aby stala i nie jezdzila bo diesel musi jezdzic. 1
Norbas Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2020 26240- Wymiana filtra kabinowego oraz filtra powietrza
Norbas Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Opublikowano 21 Lutego 2021 Mały up. 30800 olej plus filtry + żarówki w halo i reflektorze na osram cool blue. Ponadto servis hamulców i dodatkowe oświetlenie dzwi A i dodatkowo ostatnio przekodowalem abs z ASR off na ESP SPORT i ESP off
Mukade93 Opublikowano 22 Lutego 2021 Opublikowano 22 Lutego 2021 mozesz powiedziec jakich diod uzyles i czy je pilowales czy tylko montaz na klej na cieplo? rozumiem ze rezystory tez do tego odpowiednie dobierales?
Norbas Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 W dniu 22.02.2021 o 17:58, Mukade93 napisał: mozesz powiedziec jakich diod uzyles i czy je pilowales czy tylko montaz na klej na cieplo? rozumiem ze rezystory tez do tego odpowiednie dobierales? W rezystory juz się nie bawię. Kupiełem diody z wbudowanym rezystorem One mają 5mm. Diody musialem spilować aby ladnie swiatlo się rozchodziło. Montaż na gorąco
Norbas Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 Ty pewnie będziesz montowal to u siebie w exeo co nie? Jak tak to didy 5mm idalnie wchodzą w mocowania ori diod klamek. Do tego klej na gorąco i finito. Tak samo robiłem w B7 jak i obecnie B8 1
Mukade93 Opublikowano 24 Lutego 2021 Opublikowano 24 Lutego 2021 Dasz jakies namiary na takie gotowce? Widze juz znasz moje plany
Norbas Opublikowano 24 Lutego 2021 Autor Opublikowano 24 Lutego 2021 6 godzin temu, Mukade93 napisał: Dasz jakies namiary na takie gotowce? Widze juz znasz moje plany Modzik must have Od tego gostka brałem dioda LED super jasna 5 mm T3 T4 T5 R3 R4 R5 12v 8881703257 - Sklep internetowy AGD, RTV, telefony, laptopy - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro za 2,90 zł - dioda LED super jasna 5 mm T3 T4 T5 R3 R4 R5 12v (8881703257). Allegro.pl -... 1
Mukade93 Opublikowano 24 Lutego 2021 Opublikowano 24 Lutego 2021 kolejny mod w planach, lista sie wydluza a prace nie ida w tym samym tempie haha
Norbas Opublikowano 24 Lutego 2021 Autor Opublikowano 24 Lutego 2021 No niestety realizacja modow zawsze dłużej trwa ?
Norbas Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Mały aktual coby pamiętał ? 36200 km wymiana świec zapłonowych, nabicie klimy oraz serwis hamulcowy. 1
Adam87 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Norbi, elegancka furka Koła jakieś większe będą Pozdro
Norbas Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2021 W dniu 2.04.2021 o 11:06, Adam87 napisał: Norbi, elegancka furka Koła jakieś większe będą Pozdro Hehe, chętnie bym dlubna z zawiasem i kołem ale chętnie tez wole sobie pomieszkać na chacie dostałem bana na robienie cokolwiek innego jak eksploatacja także tego ? 1
Rekomendowane odpowiedzi