r7adek Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) Jaki jest numer wzmacniacza pod rns - e w avancie , ponieważ dołożyłem to radio i słabo łapie fale radiowe. Edytowane 10 Lipca 2020 przez r7adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom A4 Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 wzmacniacz nie ma znaczenia pewnie go nie zasiliłeś. Z jakiego radia przechodziłeś ? 2din 1din ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) U mnie rnse działa na zwykłym wzmacniaczu antenowym który został po wypasionym chorusie ? jak masz antenę diversity to zmień miejscami kolejość wpięć anten przy radiu. Ale by w pełni wykorzystać tuner z rnse potrzeba inaczej podłączyć wzmacniacz,wersja P w zupełności się nada. Edytowane 10 Lipca 2020 przez pila24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom A4 Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 wzmacniacz jest ten sam podpięcie jest inne ja jak miałem b5 miałem rns-e i tam działało bez problemu tu też musi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Kiedyś wyszukiwałem informacji na ten temat,wzmacniacz który współpracuje(np. P) z rnse ma dodatkowe wejście ( IF) z którego korzysta dla wyszukiwania częstotliwości pośredniej. Wzmacniacz od anteny diversity (AF na zdjęciu ) nie ma tego wejścia,wówczas tuner w rnse nie korzysta z częstotliwości pośredniej dla wyszukania mocniejszego sygnału fm i "jedzie" cały czas na tej jednej częstotliwości stacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r7adek Opublikowano 14 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 W dniu 10.07.2020 o 18:14, Tom A4 napisał: wzmacniacz nie ma znaczenia pewnie go nie zasiliłeś. Z jakiego radia przechodziłeś ? 2din 1din ? 2 din. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r7adek Opublikowano 14 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 W dniu 10.07.2020 o 18:47, pila24 napisał: Kiedyś wyszukiwałem informacji na ten temat,wzmacniacz który współpracuje(np. P) z rnse ma dodatkowe wejście ( IF) z którego korzysta dla wyszukiwania częstotliwości pośredniej. Wzmacniacz od anteny diversity (AF na zdjęciu ) nie ma tego wejścia,wówczas tuner w rnse nie korzysta z częstotliwości pośredniej dla wyszukania mocniejszego sygnału fm i "jedzie" cały czas na tej jednej częstotliwości stacji. Mam z końcówką,, P" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 14 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 6 godzin temu, r7adek napisał: Mam z końcówką,, P" To zostaje kwestia odpowiedniego podpięcia, zapewne wejście fm3 in podłączyć trzeba pod wejście fm2 in z systemu diversity a reszta zostaje jak była (czyli podwójna wtyczka wpięta jak wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r7adek Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 W dniu 14.07.2020 o 17:31, pila24 napisał: To zostaje kwestia odpowiedniego podpięcia, zapewne wejście fm3 in podłączyć trzeba pod wejście fm2 in z systemu diversity a reszta zostaje jak była (czyli podwójna wtyczka wpięta jak wcześniej. Mam tak wpięte: Zamieniać 2 z 3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r7adek Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Ale raczej sa inne kostki i się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Kostki rozbierasz i możesz zamienić kable Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r7adek Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Teraz, aker napisał: Kostki rozbierasz i możesz zamienić kable Tylko, czy napewno to pomoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Tego nie wiem,możesz próbować bo nie dużo przy tym roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila24 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Rnse korzysta łącznie z 3 anten,(concert 2 z dwóch) fm1 to szyba lewa,fm2 szyba klapy i fm3 szyba prawa. Nawet jak pominiesz szybę klapy to odbiór na 2 antenach tez powinien być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buczek136 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 A co z sedanem różni się to jakoś? Miałem Concerta z diversity i po przejściu na rnse odbiór słaby choć wcześniej też szału nie było I błąd 00858 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r7adek Opublikowano 24 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Nadal nic w odbiorze radia się nie poprawiło. Złącze fakra mam podwójne, zamiana miejscami kabla antenowego w kostce nic nie dała. Dodam, że tylko na jednym przewodzie antenowym odbiera radio. Odpięcie drugiego nie ma wpływu na odbieranie radia, ponieważ nie łapie na nim stacji. Czy może być to wina wzmacniacza antenowego ? Są jakieś nowsze wzmacniacze, które można założyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi