Gość Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 Cześć Dokładnie tak jak w temacie. Na wstępie wspomnę,. iż jestem w tym totalnym laikiem - to będzie moja pierwsza podmianka radia w A4 B6 (rocznik 2002) z kierownicą multifunkcyjną. Tytułowe radio posiada wejście na interfejs fabrycznego sterowania z kierownicy - co to konkretniej oznacza? Czy muszę dokupić dodatkowy interfejs do obsługi klawiszy głośności/zmiany stacji na kierownicy, czy będzie działać to na zasadzie plug&play? Budżet na taki zabieg mam nielimitowany, zależy mi wyłącznie na tym, aby rozwiązanie było długotrwałe i w mało awaryjne. Jeśli już interfejs, to jakiś konkretny? Z czego na co? Na car audio znam się jak świnia na gwiazdach . W innych postach te odpowiedzi są jakieś rozmemłane, i nikt nie odpowiada wprost na pytania, które sobie samemu zadaję. Liczę na waszą pomoc klubowicze!
Muskel1 Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 (edytowane) Musisz dokupić interfejs do sterowania bo nie ma w zestawie. Np. taki interfejs Adapter do sterowania z kierownicy Audi A3,A4,TT CTSAD002.2 - Adaptery do kierownicy - CAR-TRONIC WWW.CAR-TRONIC.PL Wybierz adapter do Audi i ciesz się możliwością... Do tego jeszcze to złącze Przewód Pioneer dla interfejsów ACV,Connects2 - Adaptery do sterowania z kierownicy - CAR-TRONIC WWW.CAR-TRONIC.PL Przewód Pioneer dla interfejsów ACV,Connects2 Podłączenie w sumie P&P Z anteną trzeba będzie popatrzeć czy nie trzeba będzie wzmacniacza antenowego dołożyć jak bedzie za słaby sygnał i stacji nie bedzie mógł znaleźć. Edytowane 15 Lipca 2020 przez Muskel1
Gość Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 Dzięki za pomoc Muskel! Chociaż sam adapter chyba inny będzie potrzebny, bo mam model przed 2004r. Znalazłem poniższy, nada się? Adapter do kierownicy Audi A3,A4,TT CAN-Bus ISO CTSAD003.2 - Adaptery do kierownicy - CAR-TRONIC WWW.CAR-TRONIC.PL Steruj radiem z poziomu kierownicy dzięki specjalnemu adapterowi do samochodów marki Audi. Bezinwazyjna instalacja, łatwa obsługa. Zobacz!
Muskel1 Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 (edytowane) No tak. Nie masz jeszcze wtyczki Quadlock u siebie. Ten powinien być. Problem bedzie tylko z odbiorem FM. Nigdzie nie mogę znaleźć separatora antenowego z podwójną wtyczką tak jak ten tutaj. Ty masz właśnie normalną wtyczkę antenową i wtyczkę Fakra i taki separator powinien być wpięty bo oryginalne radio podaje napięcie na tylne wzmacniacze a zwykłe radia nie. https://enfigcarstereo.com/ENFIG_AAA_VWAUD2.html Czyli bedziesz musiał dokupić separator z podwójną wtyczką Fakra i do tego jeszsze przejściówkę. Taki separator WZMACNIACZ SEPARATOR ANTENOWY FAKRA x2 DIN VW SEAT 7171283062 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 23,99 zł - WZMACNIACZ... I tą przejściówkę Adapter Przejściówka Anteny ISO - Radio Fakra 8759024104 - Sklep internetowy AGD, RTV, telefony, laptopy - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro za 19,99 zł - Adapter... Przejściówkę wpinasz na jedną ze złączy Fakra i drugą stronę w kabel antenowy w aucie. Masz 4 wyjmaki do radia? Edytowane 15 Lipca 2020 przez Muskel1
Muskel1 Opublikowano 15 Lipca 2020 Opublikowano 15 Lipca 2020 1 minutę temu, domynykk napisał: Na FM mi nie zależy, słucham z USB No ale jak to tak bez radia?
Rekomendowane odpowiedzi