Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Przestała działać klimatyzacja, a siedzenia same grzeją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, 

Posiadam Seata exeo, rocznik 2011, model bliźniaczy do A4 B7. Mam bardzo specyficzny problem, ostatnio klimatyzacja miewała przerwy w działaniu, tzn chłodziła, po chwili przestawała. Problem mijał na jakiś tydzień, znowu to samo. Kilka dni temu klimatyzacja przestała w ogóle chodzić, natomiast same z siebie zaczęły grzać przednie fotele. 
Byłem na serwisie klimatyzacji, bo myślałem ze czynnik się skończył, ale gościu powiedział ze nie potrafią klimatyzacji w żaden sposób odpalić, również po podpięciu do komputera nie pojawiły się żadne błędy. 
Ktoś wie co może być przyczyną? 
Fotele grzeją natychmiast po odpaleniu silnika, nie ważne czy panel klimatyzacji jest włączony czy nie. 

Opublikowano

Podmienić panel,może być od a4b7 

Opublikowano

U mnie ogrzewanie foteli jest z boku konsoli, a nie w panelu. Myślisz ze to właśnie panel może być winny?

image.jpg

image.jpg

Opublikowano

A to było tak z fabryki? Wygląda na samoróbę,przecież w exeo były te same panele co w b7 z pokrętłami od grzania foteli.

Opublikowano

Z ciekawości sprawdziłem oferty samochodów na olx, i w exeo raczej był panel klimatyzacji bez foteli. 
Po podmianie panelu trzeba go jakoś programować czy od razu działa?

Opublikowano
22 minuty temu, liszka33 napisał:

Z ciekawości sprawdziłem oferty samochodów na olx, i w exeo raczej był panel klimatyzacji bez foteli. 
Po podmianie panelu trzeba go jakoś programować czy od razu działa?

Coś słabo szukałeś,pierwszy z brzegu exeo i ma grzane dupki z panelu,przypisujesz vin w apatacjach kanał 81 i tyle. Tyle że nie wiem jak u Ciebie te grzanie jest podłączone,bo na pewno nie idzie przez panel jak z fabryki.

image;s=644x461
WWW.OLX.PL

DO SPRZEDANIA PRZEPIĘKNY SEAT EXEO Z 2011R. W WERSJI KOMBI. EXEO JEST W REWELACYJNYM STANIE ZARÓWNO TECHNICZNYM JAK I WIZUALNYM. SEAT WYPOSAŻONY JEST W SILNIK...

Opublikowano

Inaczej: znalazłem auta z takim panelem klimatyzacji jak u mnie, czyli bez pokręteł od siedzeń. Ale rzeczywiście, nie widzę nigdzie takich pokręteł jak u mnie. Spróbowałem wyciągnąć bezpiecznik z klimatyzacji, panel nie świecił, ale siedzenia dalej grzały. W dodatku według instrukcji bezpiecznik numer 44 jest od ogrzewanych foteli, a u mnie to gniazdo jest puste 

Opublikowano

Jest ktoś w stanie sprawdzić wyposażenie auta po VINie? Bo jeśli grzane fotele były dokładane, to może te sprawy nie są powiązane i źle szukam. Podaje VIN: VSSZZZ3RZBR022226.

Opublikowano
8 godzin temu, liszka33 napisał:

Jest ktoś w stanie sprawdzić wyposażenie auta po VINie? Bo jeśli grzane fotele były dokładane, to może te sprawy nie są powiązane i źle szukam. Podaje VIN: VSSZZZ3RZBR022226.

Możliwe ze masz wpiete te grzanie pod jakiś inny bezpiecznik w skrzynce,bądź też +12v bezposrednio ze śrub za pedałami (i jakiś bezpiecznik na przewodach). Awaria regulacji nastąpiła i grzeją cały czas.