Daro19744 Opublikowano 22 Lipca 2020 Opublikowano 22 Lipca 2020 Mam problem z wycieraczkami z przodu, od pewnego czasu zaczęły bardzo wolno chodzić, potrafią się zatrzymać, za chwilke ruszyć znowu. Przez 1-2 dni jest normalnie później znowu to samo ? nic nie blokuje, nic nie ociera wszystko jest ok. Elektryk powiedział że silnik wycieraczek jest do wymiany, ja osobiście zastanawiam się czy nie są to manetki przełącznik przy kierownicy? Miał ktoś taki problem? Będę wdzięczny za info.
Lukasz_mk2 Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 jak wycieraczki chodzą wolno to wypadało by zdemontować silnik i uruchomić go "poza" mechanizmem wycieraczek. Jak będzie działał OK tzn. że mechanizm jest zatarty - jest to dosyć częsta usterka - nawet jest gdzieś opis na forum jak to naprawić. Na jakiej podstawie elektryk stwierdził, że silnik jest do wymiany - postawił diagnozę przez telefon czy rzeczywiście go "badał"??
MaTeo85 Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 Mogą być zacierające się sworznie w mechaniźmie wycieraczek. Dość powszechny problem. Można ratować się czyszczeniem, albo wymianą mechanizmu na nowy
lex57 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Najprawdopodobniej są zatarte na tulejkach, miałem ten sam problem ,psikam od czasu do czasu WD pod ramię wycieraczki na ten trzpień co wchodzi w karoserię i już robię to z 6 lat i jest OK. A elektryk pewnie chciał zedrzeć z Ciebie kasę powiedz mu niech się uczy
Rekomendowane odpowiedzi