Grzegorz 1234 Opublikowano 26 Lipca 2020 Opublikowano 26 Lipca 2020 Witam mam problem z check engine po usunięciu błąd wraca a błąd jest usterka świec żarowych na 4 cylindrach usterkap elektryczna . Świece wymieniłem rok temu czy jest to możliwe żeby się spaliły 4 na raz ??? Auto niezmienilo zachowania oprucz świecącej się kontrolki silnika. Dodam że nastąpiło to po zgromadzonej wodzie na podszybiu bo zatkał się odpływ i było jej tam dość sporo.
Hezen Opublikowano 27 Lipca 2020 Opublikowano 27 Lipca 2020 Sprawdź bezpiecznik świec. Jest pod kierownicą (trzeba zdjąć osłonę pod nią) albo w puszce ECU
Grzegorz 1234 Opublikowano 27 Lipca 2020 Autor Opublikowano 27 Lipca 2020 Dzięki za info i mam jeszcze jedno pytanie trochę w innym temacie ale za pytam i proszę o wyrozumiałość nAtomiast mam takie dziwne terkotanie na biegu jałowym natomiast po wciśnięciu sprzęgła dźwięk ustaje jest to takie dziwne stukanie dzieje się tak od czasu gdy wymieniłem sprzęgło z dwumasem zaczęło się tak 2 miesiące po wymianie i jeszcze od czasu do czAsu przy wolnym ruszaniu tzn przy wolnym puszczaniu sprzęgła słychać taki pisk oraz dziwne buczenie ale buczenie do biega z tyłu a pisk z okolic skrzyni .proszę o jakieś sugestie i pomoc.bylem u paru mechaników i co mechanik to inna usterka więc wolę poprosić o pomoc nie zależne osoby które nie będą chciały wyłącznie zarobku jak nie którzy mechanicy
Grzegorz 1234 Opublikowano 27 Lipca 2020 Autor Opublikowano 27 Lipca 2020 Właśnie patrzyłem na ten bezpiecznik on jest w podszybiu tam gdzie ECU i jest ok a błąd nadal chyba będę musiał faktycznie sprawdzić świece bo mogło być tak że jak miałem wodę na podszybiu to może zrobiło zwarcie i mi je grzało na postoju całą noc bo rano miałem akumalotor rozładowany do zera naładowałem acu i był błąd świec żarowych
Rekomendowane odpowiedzi