NelsonPL Opublikowano 12 Września 2021 Autor Opublikowano 12 Września 2021 (edytowane) Ojców - Maczuga Herkulesa - Zamek w Pieskowej Skale 12.09.2021 Edytowane 14 Września 2021 przez NelsonPL
BLENDEK Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 JAAA CIEEE, ale bydlę, jaki on potężny i groźny!... a4 też niczego sobie
NelsonPL Opublikowano 12 Października 2021 Autor Opublikowano 12 Października 2021 Mycie Mojej Piękności
kris_91 Opublikowano 23 Października 2021 Opublikowano 23 Października 2021 W dniu 12.10.2021 o 17:48, NelsonPL napisał: Mycie Mojej Piękności W ASO?
NelsonPL Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Uszkodzenie zderzaka na parkingu. Sprawca uciekł z miejsca zdarzenia. Zdobyłem nagrania z monitoringu i oczywiście wcześniej natychmiast wezwałem na miejsce Policje. Policja ma już numery rejestracyjne sprawcy i zajmuje się sprawą. Dostała też mojego pendriva z nagraniem z prywatnej kamery na parkingu. Na zderzaku zostało też sporo lakieru sprawcy. Został zabezpieczony. Sprawca to (starszy pan z sosnowca) Kilka kamer w mieście go złapało. Widać też dokładnie całe zajście na parkingu. Oczywiście jeśli o mnie chodzi mam OC i AC To się teraz dziadzio zdziwi, jak zapuka do niego Policja. Mam nadzieje że dostanie spory mandat i słono zapłaci za naprawę auta itd Edytowane 24 Listopada 2021 przez NelsonPL
adamd69 Opublikowano 27 Listopada 2021 Opublikowano 27 Listopada 2021 Z tego opisu to oznacza że masz wszystko..... Czy Twoje korzenie rodzinne nie sięgają czasów ORMO ? Czuję że ktoś z rodziny musiał dobrze wykonywać swoje zadanie.... Jednak Twojej fantazjii nie pobije tutaj nikt.......jesteś jak jeden z bohaterów z gwiezdnych wojen....
gagat3k Opublikowano 27 Listopada 2021 Opublikowano 27 Listopada 2021 (edytowane) zgadzam się z przedmówcą. Jeśli starszy dziadek, to mógł nawet nie wiedzieć. Wiadomo, że praw należy się domagać, ale masz AC, z którego mogles korzystać. twoje teksty, że masz nadzieję, że dostanie spory mandat świadczą tylko o tobie. Netykietę Internetu znam, gdzieniegdzie wielkie litery celowo pominięte Edytowane 27 Listopada 2021 przez gagat3k
NelsonPL Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Opublikowano 28 Listopada 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, gagat3k napisał: zgadzam się z przedmówcą. Jeśli starszy dziadek, to mógł nawet nie wiedzieć. Wiadomo, że praw należy się domagać, ale masz AC, z którego mogles korzystać. twoje teksty, że masz nadzieję, że dostanie spory mandat świadczą tylko o tobie. Netykietę Internetu znam, gdzieniegdzie wielkie litery celowo pominięte Widać, że mało wiesz. Przy kolizji parkingowej gdzie jest już ustalony sprawca, który uciekł z miejsca zdarzenia naprawa auta jest z polisy OC sprawcy. Dostanie mandat karny i punkty karne. Będzie też miał pewnie regres, czyli pokryje kwotę z ubezpieczalni za naprawę auta. AC nie ma tu nic do rzeczy. Za naprawę płaci sprawca. (tz ubezpieczyciel jego gdzie ma OC wykupione pokrywa naprawę auta, a potem sprawcy daje regres za ucieczkęi nakazuje zwrot kosztów naprawy) Edytowane 28 Listopada 2021 przez NelsonPL
NelsonPL Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Opublikowano 28 Listopada 2021 1 godzinę temu, adamd69 napisał: Z tego opisu to oznacza że masz wszystko..... Czy Twoje korzenie rodzinne nie sięgają czasów ORMO ? Czuję że ktoś z rodziny musiał dobrze wykonywać swoje zadanie.... Jednak Twojej fantazjii nie pobije tutaj nikt.......jesteś jak jeden z bohaterów z gwiezdnych wojen.... Tak, mam wszystko. I cieszę się że sprawca zapłaci za swoje czyny.
adamd69 Opublikowano 28 Listopada 2021 Opublikowano 28 Listopada 2021 6 godzin temu, NelsonPL napisał: Tak, mam wszystko. I cieszę się że sprawca zapłaci za swoje czyny. No z tym akurat masz rację,ponieważ każdy by chciał odnaleźć sprawcę kolizji by wyjaśnić sprawę oraz by poniósł konsekwencje.
NelsonPL Opublikowano 1 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2021 Jutro już będę miał dane sprawcy. (jego ubezpieczalni itd) Dziś dzwonili z Policji. Gość już został ukarany mandatem i punktami. Teraz czas na oddanie auta do ASO. (naprawę bezgotówkową z OC sprawcy) Mam już dokumenty... Mogę podać tylko tyle. Sprawca: Wiek:87 lat Zaklad Ubezpieczeń: Warta
KamilEG20 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Opublikowano 2 Grudnia 2021 22 godziny temu, NelsonPL napisał: Teraz czas na oddanie auta do ASO. Całe szczęście, że do ASO a nie do jakiegoś Wieśka :)))))
BLENDEK Opublikowano 9 Grudnia 2021 Opublikowano 9 Grudnia 2021 W dniu 1.12.2021 o 22:11, NelsonPL napisał: Jutro już będę miał dane sprawcy. (jego ubezpieczalni itd) Dziś dzwonili z Policji. Gość już został ukarany mandatem i punktami. Teraz czas na oddanie auta do ASO. (naprawę bezgotówkową z OC sprawcy) Mam już dokumenty... Mogę podać tylko tyle. Sprawca: Wiek:87 lat Zaklad Ubezpieczeń: Warta Uff, całe szczęście, że schwytaliście wraz z policją sprawcę tego incydentu, szacunek 2
NelsonPL Opublikowano 9 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2021 (edytowane) Tak naprawdę to sam odwaliłem 90% roboty z namierzeniem sprawcy. Zajęło mi to parę godzin. Zabawiłem się w detektywa. Zebrałem ślady i nagrania. Ciesze się że mi się udało i gość poniesie karę. Jutro wizyta w ASO gdzie jestem umówiony z rzeczoznawcami z serwisu i z Warty. Wezmę też auto zastępcze z oc sprawcy. Jakie polecacie? W grę wchodzi tylko klasa nie wyższa niż średnia (wtedy nie muszę dopłacać) Autko już dziś porządnie umyli na myjni, żeby wszystko było dobrze widać. Edytowane 9 Grudnia 2021 przez NelsonPL
pelonek1 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Opublikowano 9 Grudnia 2021 3 minuty temu, NelsonPL napisał: Wezmę też auto zastępcze z oc sprawcy. Jakie polecacie? Myślisz, że w tych czasach będziesz miał kilka aut do wyboru w tej samej klasie? Weźmiesz jakie Ci dadzą
karolek_ust Opublikowano 10 Grudnia 2021 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Opel corsa albo Hyundai i10 to dostaniesz
NelsonPL Opublikowano 10 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2021 Autko juz po wizycie w ASO w Katowicach. Rzeczoznawca z Warty tez byl na miejscu...Porobili fotki itd... Czekam na decyzję... Naprawa w Styczniu ..
wolwerin Opublikowano 11 Grudnia 2021 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Taka mała dygresja na temat auta zastępczego. Na infolinii Warty pewnie zapewnili Cię, że dostaniesz samochód zastępczy na cały okres naprawy...tylko większość ubezpieczalni rozumie przez to "technologiczny" czas naprawy a nie rzeczywisty. Pod pojęciem określenia "technologiczny" kryje się ich założenie, że Audi ma Ci naprawić samochód w ciągu najczęściej 3 dni. Po 3 dniach, nieważne czy Audi oddało Ci samochód, czy jeszcze stoi w lakierni, zabierają Ci auto zastępcze i cześć czołem A wżyciu wiadomo jak jest, to kolejka do lakierni, to po zdemontowaniu zderzaków okazuje się, że zostały uszkodzone dodatkowe elementy. Audi wysyła zdjęcia do Warty wraz z kosztorysem uzupełniającym, czeka na pozytywną odpowiedź z Warty - i z założonego przez Wartę technologicznego czasu naprawy np 3 dni robi się tydzień albo nawet dwa. Tylko Ty po tych 3 dniach musisz jeździć już tramwajem Dowiedz się na 100% na infolinii Warty czy dają zastępczaka na technologiczny czas naprawy czy rzeczywisty. Jeżeli rzeczywisty, to nie ma problemu. Jest parę ubezpieczalni co dają na rzeczywisty, ale są to jednostki bo ubezpieczalnie chcą nas wycyckać na każdym kroku.
NelsonPL Opublikowano 11 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2021 Wycena Warty: 727zł Robotogodzina:60zł Czekam na wycene ASO
Rekomendowane odpowiedzi