Jump to content
IGNORED

Rejestracja uszkodzonego samochodu

Recommended Posts

Posted

Hej. 

Mam możliwość zakupu uszkodzonego auta - zderzak, maska, grill. Auto sprowadzone ze Szwajcarii ale nie zarejestrowane u nas. Teraz zagwozdka- żeby zarejestrować auto trzeba mieć ważny przegląd techniczny, siłą rzeczy auto w takim stanie przeglądu nie przejdzie, natomiast ja mam obowiązek rejestracji pojazdu w ciągu 30 dni od nabycia (logika ustawodawcy). 

Czyli muszę w ciągu tych 30 dni wyrobić się z naprawą auta? 

Posted

Telefon do WK w PL i sprawa się wyjaśni.

Posted
6 godzin temu, audicoman napisał:

Hej. 

Mam możliwość zakupu uszkodzonego auta - zderzak, maska, grill. Auto sprowadzone ze Szwajcarii ale nie zarejestrowane u nas. Teraz zagwozdka- żeby zarejestrować auto trzeba mieć ważny przegląd techniczny, siłą rzeczy auto w takim stanie przeglądu nie przejdzie, natomiast ja mam obowiązek rejestracji pojazdu w ciągu 30 dni od nabycia (logika ustawodawcy). 

Czyli muszę w ciągu tych 30 dni wyrobić się z naprawą auta? 

Ze względu na COVID te terminy się zmieniły

Posted
7 godzin temu, audicoman napisał:

Auto sprowadzone ze Szwajcarii ale nie zarejestrowane u nas.

Opłacone już?

Posted

Jak nie masz faktury albo i tez nie jest normalnie opłacone i nikt o nim nie wie to robisz później nowa umowę ze świeżą data a jak masz po opłatach już to zgłaszasz do wk z auto jest uszkodzone i po temacie . A teraz przy covid to nawet uszkodzone nie musi być tylko wystarczy zgłosić ale musisz kopie umowy wysłać 

Posted

Dzięki za odpowiedzi. Niestety ktoś mi auto zdmuchnął z przed nosa....