audicoman Posted August 20, 2020 Posted August 20, 2020 Hej. Mam możliwość zakupu uszkodzonego auta - zderzak, maska, grill. Auto sprowadzone ze Szwajcarii ale nie zarejestrowane u nas. Teraz zagwozdka- żeby zarejestrować auto trzeba mieć ważny przegląd techniczny, siłą rzeczy auto w takim stanie przeglądu nie przejdzie, natomiast ja mam obowiązek rejestracji pojazdu w ciągu 30 dni od nabycia (logika ustawodawcy). Czyli muszę w ciągu tych 30 dni wyrobić się z naprawą auta?
pelonek1 Posted August 20, 2020 Posted August 20, 2020 6 godzin temu, audicoman napisał: Hej. Mam możliwość zakupu uszkodzonego auta - zderzak, maska, grill. Auto sprowadzone ze Szwajcarii ale nie zarejestrowane u nas. Teraz zagwozdka- żeby zarejestrować auto trzeba mieć ważny przegląd techniczny, siłą rzeczy auto w takim stanie przeglądu nie przejdzie, natomiast ja mam obowiązek rejestracji pojazdu w ciągu 30 dni od nabycia (logika ustawodawcy). Czyli muszę w ciągu tych 30 dni wyrobić się z naprawą auta? Ze względu na COVID te terminy się zmieniły Wydłużenie czasu na rejestrację pojazdu - Gov.pl - Portal Gov.pl WWW.GOV.PL
audiaudi Posted August 20, 2020 Posted August 20, 2020 7 godzin temu, audicoman napisał: Auto sprowadzone ze Szwajcarii ale nie zarejestrowane u nas. Opłacone już?
Lu-Gi Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 Jak nie masz faktury albo i tez nie jest normalnie opłacone i nikt o nim nie wie to robisz później nowa umowę ze świeżą data a jak masz po opłatach już to zgłaszasz do wk z auto jest uszkodzone i po temacie . A teraz przy covid to nawet uszkodzone nie musi być tylko wystarczy zgłosić ale musisz kopie umowy wysłać
audicoman Posted August 21, 2020 Author Posted August 21, 2020 Dzięki za odpowiedzi. Niestety ktoś mi auto zdmuchnął z przed nosa....
Recommended Posts