seweryn662 Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 Witam, czy posiada ktoś instrukcje kodowania jak dodać rozpoznawanie znaków drogowych dla pojazdów posiadających kamerę pre sens?
rossgt Opublikowano 23 Października 2020 Opublikowano 23 Października 2020 Podpinam się, też potrzebuje to infi
seweryn662 Opublikowano 26 Października 2020 Autor Opublikowano 26 Października 2020 witam, zajrzyj na stronę: Hauptseite - Audi Coding Wiki WWW.AUDI-CODING.COM Audi Coding najlepiej z telefonu, to od razu ci przetłumaczy na polski. ja zrobiłem VCDSem wszystko, oprócz parametryzacji kamery i nie działy znaki. potem znalazłem gościa co mi zrobił parametryzacje przez VCP, znaki zaczęły działać jednak po chwili jazdy wywala błąd: że działanie rozpoznawania znaków ograniczone. i rzeczywiście nie rozpoznaje mi znaków "teren zabudowa" tylko znaki typowo z ograniczeniami (np, 30, 50, 60). i na tym problemie się zatrzymałem, nie wiem jak go rozwiązać. pozdrawiam
rossgt Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 W dniu 26.10.2020 o 11:28, seweryn662 napisał: witam, zajrzyj na stronę: Hauptseite - Audi Coding Wiki WWW.AUDI-CODING.COM Audi Coding najlepiej z telefonu, to od razu ci przetłumaczy na polski. ja zrobiłem VCDSem wszystko, oprócz parametryzacji kamery i nie działy znaki. potem znalazłem gościa co mi zrobił parametryzacje przez VCP, znaki zaczęły działać jednak po chwili jazdy wywala błąd: że działanie rozpoznawania znaków ograniczone. i rzeczywiście nie rozpoznaje mi znaków "teren zabudowa" tylko znaki typowo z ograniczeniami (np, 30, 50, 60). i na tym problemie się zatrzymałem, nie wiem jak go rozwiązać. pozdrawiam A jaki masz licznik?
mazuro Opublikowano 25 Września 2021 Opublikowano 25 Września 2021 Cześć, ja mam podobny problem ale na kolorowym wyświetlaczu z analogowymi zegarami. Znalazl ktoś rozwiązanie tego problemu? Parametryzacji kamery oczywiście zrobiona. Model z 2016
mazuro Opublikowano 26 Września 2021 Opublikowano 26 Września 2021 Udało mi się rozwiązać problem. Wystarczy jedna prosta zmiana w module A5 w adaptacji. Należy zmienić w Road Sign Detection fusion mode na tryb fusion właśnie. Wtedy system przy braku znaków posiłkuje się odczytami z mapy zachowując najwyższy priorytet dla znaków odczytywanych z kamery. Komunikat o ograniczeniu rozpoznawania znaków już nie wyświetla się.
Mariusz Opublikowano 25 Października 2021 Opublikowano 25 Października 2021 W dniu 26.10.2020 o 11:28, seweryn662 napisał: witam, zajrzyj na stronę: Hauptseite - Audi Coding Wiki WWW.AUDI-CODING.COM Audi Coding najlepiej z telefonu, to od razu ci przetłumaczy na polski. ja zrobiłem VCDSem wszystko, oprócz parametryzacji kamery i nie działy znaki. potem znalazłem gościa co mi zrobił parametryzacje przez VCP, znaki zaczęły działać jednak po chwili jazdy wywala błąd: że działanie rozpoznawania znaków ograniczone. i rzeczywiście nie rozpoznaje mi znaków "teren zabudowa" tylko znaki typowo z ograniczeniami (np, 30, 50, 60). i na tym problemie się zatrzymałem, nie wiem jak go rozwiązać. pozdrawiam Wchodzę w link i wyświetla się takie coś co mam tam wybrać
seweryn662 Opublikowano 14 Listopada 2021 Autor Opublikowano 14 Listopada 2021 witam, a jak u mnie w tej pozycji pisze tak: ERROR: Channel not avalible to co to może oznaczać?
Muskel1 Opublikowano 14 Listopada 2021 Opublikowano 14 Listopada 2021 51 minut temu, seweryn662 napisał: witam, a jak u mnie w tej pozycji pisze tak: ERROR: Channel not avalible to co to może oznaczać? W której pozycji, o czym piszesz?
seweryn662 Opublikowano 14 Listopada 2021 Autor Opublikowano 14 Listopada 2021 Wystarczy jedna prosta zmiana w module A5 w adaptacji. Należy zmienić w Road Sign Detection fusion mode na tryb fusion właśnie. W tym co kolega pisał wcześniej
mm1919 Opublikowano 10 Lutego 2022 Opublikowano 10 Lutego 2022 Kolege wyżej chodzi o taki komunikat. Odświeżam post. Czy ktoś może pomoc?
Muskel1 Opublikowano 10 Lutego 2022 Opublikowano 10 Lutego 2022 Jak nie robiłeś parametryzacji kamery to nie będziesz miał tej funkcji aktywnej. 1
mm1919 Opublikowano 10 Lutego 2022 Opublikowano 10 Lutego 2022 dzisiaj zakodowałem automatyczne światła drogowe. bez problemu - wszystko przetestowane. śmiga jak trzeba. co do active lane assist: czy taką parametryzację kamery można wykonac przez vcds? jeżeli nie to w jaki sposob mozna to zrobic i na czym polega proces?
Muskel1 Opublikowano 10 Lutego 2022 Opublikowano 10 Lutego 2022 17 minut temu, mm1919 napisał: co do active lane assist: Do aktywacji lane assist musisz dołożyć wyłącznik zespolony, który ma na manetce przycisk do aktywacji oraz deaktywacji LA, oraz poprawnie zakodować LA. Można to uruchomić samym kodowaniem ale bez przełącznika na manetce, lane assist po zakodowaniu będzie cały czas aktywny, bez możliwości jego deaktywacji. VCDSem nie się da przeprowadzić parametryzacji sterowników. Do tego potrzebny jest albo VCP albo ODIS. Parametryzacja to wgrywanie brakujących zestawów danych do sterowników, potrzebnych np. do uruchomienia funkcji (wyposażenia) po ich dołożeniu lub aktywowaniu. 1
mm1919 Opublikowano 10 Lutego 2022 Opublikowano 10 Lutego 2022 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. odpuszczę sobie zatem ten bajer. a jak jest przy kodowaniu systemu rozpoznawania znaków? też wymagane coś poza vcds?
Muskel1 Opublikowano 10 Lutego 2022 Opublikowano 10 Lutego 2022 Teraz, mm1919 napisał: a jak jest przy kodowaniu systemu rozpoznawania znaków? też wymagane coś poza vcds? VCDS do kodowania i VCP do parametryzacji. 1
wuPiotrek Opublikowano 15 Lutego 2022 Opublikowano 15 Lutego 2022 Jakie znaki powinno rozpoznawać auto? U mnie po uruchomieniu tej funkcji rozpoznaje tylko ograniczenia prędkości (z mapy i z kamery). Da się jakoś uruchomić żeby rozpoznawało teren zabudowany np? Widziałem gdzieś na wideo znak zakazu wyprzedzania na VC Audi.
Muskel1 Opublikowano 15 Lutego 2022 Opublikowano 15 Lutego 2022 Rozpoznaje ograniczenia prędkości oraz zakazy wyprzedzania. Teren zabudowany pobiera z danych z nawigacji.
Rekomendowane odpowiedzi