Jump to content
IGNORED

Nierówne zużycie przednich klocków

Recommended Posts

Posted

Witam. Na wiosnę wymieniałem gumki, prowadnice i tłoczki na zaciskach z dwóch stron ponieważ z lewej strony hamowały lecz po zdjęciu kół zobaczyłem że z lewej już praktycznie nie ma klocków a z prawej strony jeszcze prawie całe. Nie mam już pomysłu co jest nie tak 

Posted (edited)
2 godziny temu, wujek22 napisał:

Witam. Na wiosnę wymieniałem gumki, prowadnice i tłoczki na zaciskach z dwóch stron ponieważ z lewej strony hamowały lecz po zdjęciu kół zobaczyłem że z lewej już praktycznie nie ma klocków a z prawej strony jeszcze prawie całe. Nie mam już pomysłu co jest nie tak 

Przewody elastyczne wymienione? Mógł się rozwarstwić i płyn się nie cofa. Prowadnice smarowałeś czymś?

Edited by pila24
Posted

Prowadnic nie smarowaniem a przewody z zewnątrz ładnie guma wygląda nie sparciała. Wymienić jego tak na wszelki wypadek ?

Posted

Zacisk do ponownej regeneracji. Faktycznie tłoczek może się nie cofać i jedna strona się wyciera

Posted
W dniu 6.09.2020 o 05:44, wujek22 napisał:

Niewykluczone, że zestaw naprawczy był lichej jakości lub tłok z prawej strony chodzi w zacisku z wyraźnym oporem.
Powinieneś sprawdzić czy wciskanie tłoczka w obu zaciskach możliwe jest z podobną siłą.
Sprawdzałeś czy klocki w jarzmach po obu stronach poruszają się z podobnym oporem?