kamilek8904 Opublikowano 10 Września 2020 Opublikowano 10 Września 2020 Moi drodzy mam problem z którym nie mogę sobie poradzić. Samochód to a4b5 1.9tdi 115KM 2000rok. Jestem po przekładce z tipa na manual. Mam problem ze tak powiem standardowy auto nie odpala. Czytałem odnośnie przekaźników, mostków i ma odpalic. Komputer od skrzyni odpięty ale wiązka jeszcze w aucie. Znalazłem informację że trzeba mozskowac przekaźnik 53, nawet jeden z kolegów dodał zdjęcia ale chyba są usunięte bo się nie załadują. U mnie są takie przekazniki, mostkowalem nr 53 w 13 polu ale nie odpala auto. Proszę pomóżcie bo już nie mogę dać sobie rady.
Banan Opublikowano 10 Września 2020 Opublikowano 10 Września 2020 nie odpala tzn.? nie kręci rozrusznikiem?
ŁYSY44 Opublikowano 10 Września 2020 Opublikowano 10 Września 2020 z tego co pisze to najprawdopodobniej nie kręci które styki były mostkowane ?
kamilek8904 Opublikowano 20 Września 2020 Autor Opublikowano 20 Września 2020 Nie znalazłem odpowiedniego przekaźnika który steruje rozrusznikiem i założyłem pozycjometr iu stawiam na P i tak odpalilem. Chciał bym odnaleźć właściwy przekaźnik i zrobić tak jak ma byc i wyciągnąć wiazke.
Banan Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 Coś kiepsko szukasz...ten przekaźnik o którym pisałeś na miejscu 13 to jest ten - zwierasz dwa grubasy czerwono-czarno albo czarno-czerwone ( chyba pin 8 i 2 )
kamilek8904 Opublikowano 20 Września 2020 Autor Opublikowano 20 Września 2020 4 minuty temu, Banan napisał: Coś kiepsko szukasz...ten przekaźnik o którym pisałeś na miejscu 13 to jest ten - zwierasz dwa grubasy czerwono-czarno albo czarno-czerwone ( chyba pin 8 i 2 ) Pole 13 przekaźnik 53 i po zmostkowaniu 8 i 2 samochód nie odpala. Dwa grubsze i nic to nie daje.
Banan Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 Musi działać , rozbierz przekaźnik i ręcznie zewrzyj jak będzie w gnieździe
Rekomendowane odpowiedzi