Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Kodowanie sterowników - powrót do ustawień fabrycznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Po sprowadzeniu z Niemiec zapaliła się kontrolka zużycia klocków - auto trafiło do "mechanika" na przegląd i wymianę części eksploatacyjnych ( płyny, klocki itp.).Po pewnym czasie stwierdziłem, że partacz wymienił tylko po jednym klocku hamulcowym z przodu i poobcinał przewody kontroli ich zużycia co doprowadziło do zniszczenia tarcz. Wskaźnik na FISie od ponad roku nie wyświetlił żadnej informacji o stanie auta, po funkcji CHECK wyświetla OK. Nie ma też błędów po analizie VAGiem.

Mam pytanie dotyczące powrotu do ustawień fabrycznych wartości kodowania sterowników, gdyż podejrzewam, że zostały one zmienione. Czy na podstawie kodów wyposażenia można przywrócić fabryczne nastawy i jak to zrobić?

P.S.

Warsztat jak i mechanik zniknęli :)

Opublikowano

a instalacja od czujnikow wrocila do oryginalnego stanu i czujniki zapiete sa w nowe klocki .... ?

Opublikowano

Tak. Wygląda teraz że wszystko jest podłączone fizycznie. Pozostają teraz ustawienia.

Opublikowano

Tak. Wygląda teraz że wszystko jest podłączone fizycznie. Pozostają teraz ustawienia.

no to jak sa zapiete to nie ma prawa wyswietlac kontrolki od hebli .. wypnij wtyczke z jednej strony i zobacz czy sie zapali kontrolka ...

Opublikowano

Witam. W sobotę podczas zmiany kół wypinałem, wpinałem i na fisie bez zmian :([br]Dopisany: 06 Kwiecień 2009, 07:00_________________________________________________Rozumiem że jestem na straconej pozycji :(

Opublikowano

wydaje mi sie ze kodowanie nie ma tutaj nic do rzeczy .... [w takim razie po co by obcinał kable ?]

poza tym w b6 jak dobrze pamietam nie ma takiej opcji ... :wink4: