FURA Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Witam. Po sprowadzeniu z Niemiec zapaliła się kontrolka zużycia klocków - auto trafiło do "mechanika" na przegląd i wymianę części eksploatacyjnych ( płyny, klocki itp.).Po pewnym czasie stwierdziłem, że partacz wymienił tylko po jednym klocku hamulcowym z przodu i poobcinał przewody kontroli ich zużycia co doprowadziło do zniszczenia tarcz. Wskaźnik na FISie od ponad roku nie wyświetlił żadnej informacji o stanie auta, po funkcji CHECK wyświetla OK. Nie ma też błędów po analizie VAGiem. Mam pytanie dotyczące powrotu do ustawień fabrycznych wartości kodowania sterowników, gdyż podejrzewam, że zostały one zmienione. Czy na podstawie kodów wyposażenia można przywrócić fabryczne nastawy i jak to zrobić? P.S. Warsztat jak i mechanik zniknęli
spanky Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 a instalacja od czujnikow wrocila do oryginalnego stanu i czujniki zapiete sa w nowe klocki .... ?
FURA Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Tak. Wygląda teraz że wszystko jest podłączone fizycznie. Pozostają teraz ustawienia.
spanky Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Tak. Wygląda teraz że wszystko jest podłączone fizycznie. Pozostają teraz ustawienia. no to jak sa zapiete to nie ma prawa wyswietlac kontrolki od hebli .. wypnij wtyczke z jednej strony i zobacz czy sie zapali kontrolka ...
FURA Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witam. W sobotę podczas zmiany kół wypinałem, wpinałem i na fisie bez zmian [br]Dopisany: 06 Kwiecień 2009, 07:00_________________________________________________Rozumiem że jestem na straconej pozycji
spanky Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 wydaje mi sie ze kodowanie nie ma tutaj nic do rzeczy .... [w takim razie po co by obcinał kable ?] poza tym w b6 jak dobrze pamietam nie ma takiej opcji ...
Rekomendowane odpowiedzi