Jump to content

Problem z ogrzewaniem AVF


Recommended Posts

Witam. 

Drodzy koledzy przeczytałem większość postów ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Mianowicie, w moim 1.9 AVF przestało działać ogrzewanie, nie pomaga wkręcenie go na wysokie obroty a temperatura pomiędzy LO a HI jest ledwo co odczuwalna. Wykonałem już :

- kompletny rozrząd z pompą wody, 

- wymiana termostatu, 

- adaptację klap klimatronica, 

Dodam, że zarówno wąż zasilający jak i powrotny nagrzewnicy jest gorący. 

Z góry dziękuję za pomoc. 

Link to post
Share on other sites

Ale wentylator działa? Jak tak to wygląda to na zablokowane klapki mieszalnika powietrza.

Link to post
Share on other sites

Wentylator pracuje. Jak zmieniam temperaturę z LO na HI to co prawda słychać pracę klapek. Czasami również wydaje się że powietrze jest trochę cieplejsze

Link to post
Share on other sites

Silniczek może działać, ale pękła np dźwigienka poruszająca klapką itp.

Link to post
Share on other sites

Czyli rozumiem, że do zweryfikowania raczej trzeba będzie zdemontować deskę rozdzielczą aby sprawdzić ich działanie? 

Link to post
Share on other sites

Wydaje mi się, że problem z ogrzewaniem rozwiązany. Pomimo gorących obydwu węży zdecydowałem się na płukanie nagrzewnicy. Po przepłukaniu ogrzewanie wróciło. Nie wiem tylko jakim sposobem dwa węże były gorące. Najważniejsze, że wieje gorące powietrze. 

Dziękuję wszystkim za pomoc. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...