Kaki81 Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 Witam Wszystkich, mam problem z audi A4b7 ALZ 1.6 benzyna - niezagazowana. Auto jezdzi normalnie, nie szarpie, nie falują obroty wszystko jest ok tylko ze pali jak smok , 14.5l na 100 km miasto krótkie odcinki 5-10 km, trasa 10l/100km. po podpięciu wyskakuje błąd: 2 - ilość znalezionych błędów. Oto one: 16556 - Zespół 1; system pomiaru paliwa P0172 - 007 - system za bogaty - Sporadyczny 16556 - Zespół 1; system pomiaru paliwa P0172 - 007 - system za bogaty - Sporadyczny Kody gotowości: 0000 0000 Kody gotowosci -sondy egr katalizator wszytkie SPRAWNE. Katalizator ostatnio wymieniony, przepływka rok temu, sonda przed katem nowa, dolot szczelny -sprawdzany ostatnio, przepustnica czysta, Proszę o wszelkie sugestie co to moze byc, co sprawdzic w pierwszej kolejności.
patryq633 Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 12 godzin temu, Kaki81 napisał: Kody gotowosci -sondy egr katalizator wszytkie SPRAWNE. Katalizator ostatnio wymieniony, przepływka rok temu, sonda przed katem nowa, dolot szczelny -sprawdzany ostatnio, przepustnica czysta, Proszę o wszelkie sugestie co to moze byc, co sprawdzic w pierwszej kolejności. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zrobić pomiary ciśnienia paliwa, w tym kierunku bym uderzał. Zależy też jaką tą przepływke rok temu zamontowałeś, bo jesli jakiś zamiennik to mogła po tym roku paść. Najlepiej zrobić logi i wszystko powinno wyjść co jest nie tak
Kaki81 Opublikowano 17 Września 2020 Autor Opublikowano 17 Września 2020 Ok, na jakich grupach mam zrobic te logi??? Przepływa jest chyba na gr002 i jaki jeszcze??
Kaki81 Opublikowano 17 Września 2020 Autor Opublikowano 17 Września 2020 Przepływa zamontowana Denso DMA-0200 także nie hitaschi
Rekomendowane odpowiedzi