Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 2.0TDI - pali i zaraz gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, 
Mam problem z audi a4 b7 wersja 170km. Myłem ostatnio silnik, zaraz po umyciu odpaliłem samochód żeby odparowało, chodził z 10-15 minut i nagle zgasł jak chciałem zapalić to odpalał i od razu gasł lub wcale nie palił. Zapaliła się kontrolka świecy i check engine. Byłem u mechanika który podejrzewał że nalało się coś do komputera jak podniósł go do góry to kontrolki zgasły, niby coś naprawił. Palił, chodził normalnie przejechałem 300m zaczęła migać kontrolka świecy zgasł w trakcie jazdy i dalej to samo. Patrzyłem do komputera i  nie wygląda na zalany.

Edytowane przez domin47

Opublikowano

Proponuje najpierw podłączyć komputer i sprawdzić błędy

Opublikowano

Gdzieś dostała się woda, i jest problem :decayed:

Po sprawdzeniu błędów może będzie łatwiej go zlokalizować.

A tak a propos, dwanaście lat jeżdżę swoją i do głowy mi nigdy nie przyszło by myć silnik lub cokolwiek w komorze silnikowej :P.

Mycie wodą ( a myjką ciśnieniową w szczególności ) motorówki to proszenie się o kłopoty :naughty:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor
W dniu 18.09.2020 o 08:58, piotrsob1 napisał:

Gdzieś dostała się woda, i jest problem :decayed:

Po sprawdzeniu błędów może będzie łatwiej go zlokalizować.

A tak a propos, dwanaście lat jeżdżę swoją i do głowy mi nigdy nie przyszło by myć silnik lub cokolwiek w komorze silnikowej :P.

Mycie wodą ( a myjką ciśnieniową w szczególności ) motorówki to proszenie się o kłopoty :naughty:

Trzech mechaników mówiło ze dziwne ze się cos się od mycia stalo tym bardziej w dieselu

Opublikowano

Wystarczy żeby woda do kostki czujnika położenia wału się dostała i robi zwarcie i czujnik podaje kosmiczne wartości. Trzeba podpiąć pod komputer i zobaczyc jakie błędy wywala.

Opublikowano
8 minut temu, domin47 napisał:

Trzech mechaników mówiło ze dziwne ze się cos się od mycia stalo tym bardziej w dieselu

Wcale nie trzeba myć silnika w B6/B7 by zrobić sobie problem, wystarczą zatkane odpływy z podszybia i zwykłe mycie nadwozia na myjce by pojawiły się problemy związane z zalaną elektryką :naughty:

Opublikowano
1 minutę temu, piotrsob1 napisał:

Wcale nie trzeba myć silnika w B6/B7 by zrobić sobie problem, wystarczą zatkane odpływy z podszybia i zwykłe mycie nadwozia na myjce by pojawiły się problemy związane z zalaną elektryką :naughty:

No niestety z tego słyną te modele. Ale skoro mechanik miał ECU w ręku i twierdził, że nie zalany to miej nadzieje, żeby się nie mylił.

Opublikowano
  • Autor

Byłem u diagnosty

Podpial przy mnie komputer cos posprawdzał i powiedział ze wie co robic 

Dzisiaj miał się grzebać przy nim i nagle jest dobrze wszystko samo ustało 

Powiedział ze mozliwa jest uszkodzona wiązka elektryczna może być gdzieś nawet przetarty jeden kabel

samochod mam od 2 tygodni i dodam ze ma czujnik antykunom i się zastanawiam czy nie został założony po tym jak może miała już taki incydent

moze rzeczywiście była gdzieś woda i wyparowała 

zobaczymy jak to będzie

Opublikowano
21 minut temu, Muskel1 napisał:

No niestety z tego słyną te modele. Ale skoro mechanik miał ECU w ręku i twierdził, że nie zalany to miej nadzieje, żeby się nie mylił.

Akurat samo ECU nie jest tak podatne na zalanie jak kostki połączeniowe wiązek znajdujące się poniżej obudowy kompa ( nad nogami kierowcy ).

Jeżeli ECU melduje o nieprawidłowym działaniu pedału gazu zaraz po myciu to można być tego niemalże pewnym :D:hi:

Opublikowano
  • Autor

Mam jeszcze taki problem jak na zdjęciu czasem nie ma tego wcale czasem jest mniej chodzi o te rozmycie czarne

44EF179A-0E4B-4214-86FE-02FA221DA3E4.jpeg

Opublikowano

Uszkodzony wyświetlacz .

Da się z takim żyć ( nie ma wpływu na bezpieczeństwo jazdy :decayed: ), ale jak musi być sprawny to trzeba wymienić :P:D